Ford F-150 Lightning varebil

Ford F-150 Lightning

Nå kan du få den på grønne skilter

Ford Motor Norge har fått bygget om F-150 Lightning så den kan leveres som toseters varebil. Det kan gi fordeler når den skal benyttes i næring.

Publisert

– Vi er veldig fornøyde med at F-150 Lightning nå er godkjent som N1 varebil klasse 2 da det har vært en stor etterspørsel etter dette, sier salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Endringen er først og fremst at baksetet er fjernet og at det er montert skillevegg bak forsetene. Bilene har fortsatt sine 452 hester og 1050 newtonmeter intakt. Rekkevidde basert på WLTP-syklusen er 429 kilometer under optimale forhold.

En teppelagt treplate sørger for et stort og praktisk bagasjerom under tak.

Mye plass

I tillegg til en stor frunk på 400 liter og et praktisk lasteplan får varebilutgaven et stort teppelagt bagasjerom der baksetene sitter i personbilutgaven. Den kan i tillegg trekke hengere på inntil 3,5 tonn.

Den veiledende prisen på F-150 Lightning som varebil er på 1.168.678 kroner inkl. mva. (kr 935.662 eks. mva.). Til sammenligning koster personbilen kr 1.060.000. Men ifølge Markussen vil næringskunder ha flere fordeler ved å velge grønne skilter.

– For en næringskunde vil dette gi fradragsrett for inngående merverdiavgift. Det gir også mulighet for individuell verdsettelse av firmabilskatt etter kilometersats, noe som vil slå spesielt gunstig ut for F-150 Lightning.

De første F-150 Lightning varebilene vil være leveringsklare i løpet av august. Ford Motor Norge estimerer 4-8 ukers leveringstid på nye varebilordre.

Powered by Labrador CMS