Ford med elektrisk varebil

Når Ford lanserer ny versjon av Connect, blir det også som elbil. Også Transit blir elektrisk.

Publisert


Ford har klar en oppgradert versjon av sin varebil Connect. Sjefen for Fords nyttekjøretøyer i Europa, Henrik Nenzen, kjenner det norske markedet særlig godt fra sin tid som adm. direktør i Ford Motor Norge.

Det er i mai den nye Connect kommer på markedet. Den har en langt mer moderne innredning og bedre komfort enn dagens modell. Det er også gjort flere karosseriendringer på bilen.

For første gang kan bilen leveres som elbil med lithium-batterier. Det betyr en rekkevidde på 160 km. Det er det engelske selskapet Smith Electric Vehicles med base i Newcastle som bygger om bilene.

- Denne bilen bør ha stor interesse i Norge, sier Henrik Nenzen. Ingen land i Europa gir elbiler så mange fordeler som Norge.

Ford har organisert det slik at bilene med elmotor selges via egne forhandlere som kjøper bilene fra Smiths. Bilene leveres med de mest moderne batteriene, og disse innegår i kjøpsprisen (ikke leie eller leasing av batteriene).

Arbeidet er i full gang med å utvikle en elektrisk versjon av Transit. Den er nå gjennom avsluttende tester hos utvalgte brukere.

Powered by Labrador CMS