Opel Zafira

Opel Zafira

Petter Smebye viser frem nye Opel Zafira

Petter Smebye viser frem nye Opel Zafira

Ny Zafira kan bli varebil

GENEVE (BilNorge.no): Om ti dager skal den nye Zafira måles av norske eksperter i Tyskland. De skal finne ut om varerommet er stort nok til at bilen kan bli varebil. Ledelsen i Opel Norge venter spent på målene.

Publisert

Adm. direktør Petter Smebye mener bilen har størrelsen når den kan leveres med glasstak. Han vil at nye Zafria skal bli markedsleder og ta opp konkurransen med VW Touran.

Opel Norge har meget store forhåpninger til den nye Zafira. Den er 10 cm lengre og 4 cm bredere enn dagens modell. Og den har endelig fått et moderne og tiltalende interiør. Bilen er pen og langt mindre ”kassete” enn VW Touran.

- Opel var først ute med en moderne, kompakt flerbruksbil med 7 seter, sier adm. direktør Petter Smebye i GM Norge. - Flere har kopiert vår Zafira – men nå kommer originalen tilbake mer aggressiv enn noen gang. De to siste årene har vi solgt henholdsvis 885 og nesten 1.300 Zafira i Norge, og det er meget bra med den økte konkurransen. Når den nye er på plass skal vi selge opp mot 2500 biler – enda mer dersom bilen blir godkjent som varebil.

- For med varebil kan Zafira virkelig bli stor?

- Det tror jeg også. Derfor er det så spennende om det blir plass til den særnorske ”statskassa” bak i bilen. I forhold til VW Touran er Zafira noe mindre rett bak. Det reduserer noe på baklukehøyden – men Zafira kommer i en rekke varianter og vi tar med oss norske ombyggere til Tyskland slik at vi virkelig får en vurdering av bilens mulighet til å bli varebil.

- Bilen får nye dieselmotorer!

- Ja, og de er godt tilpasset norske avgifter. Vi får en ny 1,9 liter diesel på 100 HK. Den kan også være på 120 og 150 HK. Men 100-hesteren kan bli en virkelig vinner, og jeg vil at den skal koste godt under 300.000 kroner meget godt utstyrt. Det kan bli den mest solgte varianten. Vi lanserer for øvrig nye Zafira i august/september etter at forhandlerne har sett bilen i København i midten av juni. De har virkelig noe å glede seg til.

- Mulig firehjulstrekk?

- Nei, Zafira har som de fleste flerbruksbiler flatt gulv, og dermed blir det ikke plass til 4WD. Det hadde vært en drømmekombinasjon.

- Bra seteløsninger!

- Det er noen ganger en fordel å komme etter mange andre. Seteløsningen i den nye Zafira er virkelig gjennomtenkt og til dels genial smart. Det tror jeg norske bilkjøpere virkelig vil sette pris på.

Powered by Labrador CMS