Slik har det sett ut på TransportMessa på Gardermoen tidligere år.
Slik har det sett ut på TransportMessa på Gardermoen tidligere år.

Tre store aktører trekker seg fra TransportMessa

Bertel O. Steen Lastebil og Buss, Norsk Scania og Istrail melder fredag ettermiddag at de trekker seg fra TransportMessa som skal avholdes på Gardermoen 2. – 4. september. Men messen skal fortsatt arrangeres som planlagt, understreker arrangøren.

«Etter nøye vurderinger har Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS i dag besluttet å ikke delta på TransportMessa 2021», skriver Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS i en pressemelding.

Selskapet, som blant annet importerer Mercedes-Benz lastebiler, begrunner avgjørelsen med at de ikke finner det forsvarlig og riktig å delta på messen med den stigende smittetrenden som er i Norge nå.

Selskapet skriver at de ikke ønsker å utsette kunder og ansatte for den økte smitterisikoen som en deltagelse på TransportMessa kan innebære.

«Vi ser frem til at pandemien er i en så kontrollert form at vi igjen kan møtes på ulike arenaer og bidra til en positiv promotering av transportbransjen», heter det fra Bertel O. Steen.

Vil ikke utsette ansatte

Norsk Scania melder at også de har valgt å trekke seg fra TransportMessa med bakgrunn i den stigende koronasmitten i landet.

«Vi ønsker ikke å utsette sjåfører, kunder og ansatte for økt smitterisiko og finner det vanskelig å delta på TransportMessa i år», skriver Norsk Scania i sin pressemelding.

Scania-importøren påpeker at selskapet er opptatt av å styrke transportbransjens anseelse i samfunnet og rekruttering til bransjen.

«Vi støtter slike tiltak som dette, men dessverre finner vi det ikke riktig å delta slik situasjonen er nå. Vi håper at vi snart kan legge pandemien bak oss og kan møte på messer og andre arena igjen», heter det videre.

Også en av de store aktørene innen tilhengere og påbygg, Istrail, har valgt å trekke seg på grunn av den økende smittetrenden. De skriver følgende på sin Facebook-side:

«Smittetrenden i området og samfunnet generelt er stigende, og kartet rundt Oslo er meget rødt. Vi har tatt en vurdering på vegne av ansatte, deres familier og våre gode forretningsforbindelser og kunder, og konkludert med at det beste for oss er å avstå unødvendig eksponering og mulig bidrag til smittetrenden i samfunnet».

- Skal fortsatt arrangeres

Arrangør og "messegeneral" Bjørn Magnussen synes det er trist at disse aktørene velger å trekke seg, men forteller at det ikke endrer noe for arrangementets del.

- Vi synes selvfølgelig det er trist at de velger å trekke seg, men har respekt for det. Vi forholder oss til myndighetene og kravene som stilles i forhold til smittevern, og det er ingenting som tilsier at Transportmessa ikke skal gå av stabelen, sier Magnussen til YrkesBil.

- Hva om flere aktører trekker seg?

- Det er kun tre av 132 aktører som nå har valgt å trekke seg, men TransportMessa vil bli avholdt som planlagt, svarer Magnussen.

- Vi gleder oss til neste helg og er ganske sikre på at vårt arrangement er noe av det tryggere man kan delta på, avslutter messesjefen overfor YrkesBil.

Powered by Labrador CMS