Hedin overtar Ivecos egeneide forhandlere i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
Hedin overtar Ivecos egeneide forhandlere i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Svenske Hedin skal kjempe mot svensk overmakt

Svenske Hedin Mobility Group forteller at i dag har de tatt på seg en oppgave som vel er blant deres tøffeste noensinne. De skal selge Iveco i Scania/Volvo-land.

Meldingen åpner med at «Hedin Mobility Group avser förvärva Iveco Groups nordiska distributions- och återförsäljarverksamhet».

Det vil si at de fabrikkeide representantene i Bærum, i Gøteborg og Helsingborg i Sverige, Esbo i Finland og Odense i Danmark skal inn i Hedin-konsernet.

Avtalen innbefatter varebiler, medium tunge og tunge lastebiler, samt minibusser som selges gjennom forhandlere.

All annen virksomhet, slik som eksisterende bussalg og -service, finansielle tjenester og annen konsernvirksomhet, fortsetter i Ivecos regi.

I Norden er Iveco ivaretatt av 39 forhandlere og over 100 verksteder.

I Norge er Hedin først og fremst kjent for å drive Bavaria og en rekke Porsche-forhandlere. Dessuten vokser selskapet seg stadig større på deler og servicemarked.

Et yrkesbilprogram som det som produseres av Iveco er imidlertid nytt for gruppen. Og særlig når det gjelder de tyngste bilene skal de altså inn i et marked som til de grader er dominert av produkter fra Södertälje og Göteborg.

Det skulle med andre ord ikke være store problemer når konkurransemyndighetene skal godkjenne planene. Partene regner med at avtalen skal være klar innen utgangen av året.

Gerrit Marx, Iveco-sjef, peker på fordelene ved å få samlet hele Norden til ett rike og sier at dette er en form for ekspansjon som harmonerer helt med Ivecos egne ambisjoner.

Anders Hedin kaller Iveco en av verdens ledende bedrifter på landeveistransport, han ser spesielt frem til å utvide den eksisterende distribusjonsvirksomheten i Norge, og peker på at nå får de også sin første forhandler noensinne i Danmark.

Med Danmark vil Hedin Gruppen operere i 14 land. I fjor solgte de 180.000 biler.

Powered by Labrador CMS