MODUS: Tyveribandens modus er å kjøre inn på terminalområder med trekkvogn, hekte på kapellhengeren med varer og kjøre til avsides områder for omlasting, ifølge politiet. Hengeren på bildet er kun for illustrasjon.

Advarer om tyveribande spesialisert på å stjele kapellhengere

«Gruppen har spesialisert seg på å stjele kapellhengere fra spedisjonsfirmaer eller andre sentrale varemottak», skriver politiet.

Politiet har informasjon om en litauisk kriminell gruppe som befinner seg i Norge.

Gruppen har ifølge politiet spesialisert seg på å stjele kapellhengere fra spedisjonsfirmaer eller andre sentrale varemottak.

Og det skal formentlig være den samme gruppen som utførte tilsvarende grove tyverier i Norge høsten 2022.

Bruker trekkvogn

Norges Lastebileier-Forbund melder om saken på lastebil.no.

YrkesBil har også mottatt tips om det samme, og sett en melding som Øst politidistrikt har sendt ut til aktører i bransjen.

«Det kan heller ikke utelukkes at butikker som har kapasitet til å ta i mot store partier av varer er utsatt. (...) Både avstengte og åpne terminalområder er gruppens mål.

Modus er å kjøre inn på terminalområder med trekkvogn, hekte på kapellhengeren med varer og kjøre til avsides områder for omlasting. I grensenære områder kjøres kapellhengeren til Sverige», skriver politiet i advarselsmeldingen.

Oppfordrer: Følg med

Politiet oppfordrer om at alle kapellhengere tømmes for varer før stengetid, også de som ankommer sent kveld eller natt, samt å sørge for forsterket fysisk sikring i kombinasjon med økt vakthold og overvåkning.

Dersom fremmede observeres på et aktuelt område oppfordrer politiet om å notere ned registreringsnummer på kjøretøy, kjøretøymerke, farge på kjøretøy og klær/sko. Eventuelt ta bilde med mobil - om mulig.

Powered by Labrador CMS