Nye Citan vil rulle ut på norske veier før nyttårsrakettene skytes opp.

Salgsstart for nye Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz kommer Nissan i forkjøpet og starter nå salget av sin nye, lille varebil. Men foreløpig kun med dieselmotor.

Som kjent er Citan bygget over samme Renault-Nissan-Mitsubishi-plattform CMF-CD (Common Module Family) som Renault Kangoo og nye Nissan Townstar.

Citan er bygget på Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansens plattform, men har umiskjennlige Mercedes-trekk.

Nå melder Mercedes-Benz Norge at de tar imot bestillinger på nye Citan og regner med å ha de første bilene på veien mot slutten av inneværende år.

Men, verdt å merke seg er at Citan i første omgang kun blir tilgjengelig med 1,4 liters dieselmotor på 95 og 116 hk. Nissan på sin side skal ikke tilby diesel, men satser på el og bensin.

eCitan blir tilgjengelig først i andre halvdel av 2022.

Renault-importøren opplyser til YrkesBil at nye Kangoo e-Tech Electric kommer til Norge «vår/sommer 2022» mens Nissan-importøren opplyser at « Townstar kommer i 2022 » .

Listen med standardutstyr i Citan er omfattende.

Blant annet er Mercedes’ eget MBUX multimediasystem på plass, sammen med smartphone integrasjonspakke, LED hovedlykter, cruise control, ryggekamera, skyvedører på begge sider med mørktonede ruter, dobbelt passasjersete og lakkerte fangere standard.

Interiøret i nye Mercedes-Benz Citan.

For å skille seg fra de andre merkene presiserer Mercedes-Benz i pressemeldingen at det «under utviklingen av Citan er lagt vekt på å oppnå merketypiske kjøreegenskaper definert som en balansert kombinasjon av kjørekomfort, kjøredynamikk og kjøresikkerhet, takket være det nye fjæringsoppsettet» og tilsvarende «et nivå av komfort som er typisk for Mercedes-Benz».

Hvorvidt påstandene stemmer eller ikke får vi svaret på først når bilene er på veien.

Prisen starter i alle fall på 257.900 kroner.

Powered by Labrador CMS