JA til Grand Scenic varebil

Renault-fabrikken har endelig godkjent at Grand Scenic kan bygges om og registreres som særnorsk varebil med grønne skilter. I høst lanseres bilen, og importøren regner med å selge minst 500 biler i året.

Publisert

Den norske ledelsen og landets Renault-forhandlere har ventet i spenning på svaret fra fabrikken i Frankrike om Grand Scenic som varebil. En bil er bygget opp etter målene i den norske ”statskassa”. Bilen er godkjent av norske myndigheter – men først i dag har fabrikken gitt sin godkjennelse.

- Dette er en meget hyggelig nyhet for oss, sier informasjonssjef Tore Løvig i Renault. – Nå starter arbeidet med lansering av modellen. Det vil skje i løpet av høsten, men detaljene er ikke klare.

Renault Norge har meget stor tro på Grand Scenic registrert som varebil med grønne skilter. Prøvebilen er ombygget hos LaFinto i Østfold, og alt som heter taktrekk og tepper bak i bilen fjernet. Renault Norge mener de skal kunne selge minst 500 slike biler på årsbasis, og prisen vil starte på kr 190.000 – 70.000 kroner mindre enn om bilen var med bakseter.

Renault venter særlig stor interesse for Grand Scenic varebil med dieselmotor. Den blir trolig ikke lansert før neste år.

Powered by Labrador CMS