Opel Movano med plan
Opel Movano med plan

Opel med planløsning

Den nye Opel Movano er ikke bare aktuell som kassevogn, den finnes også som kombinertbil, buss, chassis og med plan. Sistnevnte leveres med plan fra tyske Henschel.

Publisert

Trenger man et lasteplan i stedet for varerom bør man se nærmere på Opel Movano. Med kort førerhus kan den leveres i tre forskjellige akselavstander, mens crewcab kan levere i to forskjellige aksleavstander. Når det gjelder motor og gearkasse kan man velge mellom 2,5 CDTi som har en effekt på 115 hk og et dreiemoment på 290 Nm, eller 3,0 CDTi som har en effekt på 136 hk og et dreiemoment på 320 Nm. Begge motorene er koplet til sekstrinns manuelle gearkasser.

”Planløsningen” som man kan bestille hos sin Opel-forhandler er ikke et norsk produsert lasteplan, men derimot et aluminiumsplan fra tyske Henschel. Tidligere kunne man også få en variant med elektrohydraulisk tipp, men denne er ikke lenger tilgjengelig. Aluminiumsplanet fra Henschel er lekkert å se på og det er svært enkelt å felle ned sidelemmene ved hjelp av låser fra legendariske Kinnegrip.

Les hele saken i YrkesBil nummer 3