SsangYong omsider på nye hender

Nå er det klart at SsangYong kan skrive et nytt kapittel. Mahindra & Mahindra, Indias største SUV-produsent, overtar 70 prosent av selskapet.

Publisert

SsangYong har hatt en skiftende historie, men alle regnet med at fremtiden var lys da den kinesiske giganten SAIC overtok i 2004. Det ble bare verre, og SsangYong var truet av nedleggelse.

Tidligere i år ble imidlertid kreditorene enige om en ”auksjon”, og i august ble det kjent at indiske Mahindra & Mahindra var den foretrukne budgiveren.

Nå er de fleste formaliteter i orden, og det er klart at inderne skal betale nesten 400 millioner dollars for en kontrollerende 70 prosents andel i den koreanske bilprodusenten.

Mahindra & Mahindra startet i 1945 med å bygge Jeep på lisens.

Les alt om varebil på YrkesBil.no

De har senere skrevet tette avtaler med blant annet Renault og amerikanske International, de har kjøpt opp el-bil produsenten REVA og er i dag Indias største produsent av SUVer.

16.000 ansatte og mer enn 7 milliarder i omsetning er nøkkeltall for den nye eieren.

Den første SsangYong kom til Norge i 1998 og etter det er det registrert et godt stykke over 5.000 slike her hjemme. Snaue 300 av dem er personbiler, resten er varebil.

Tips YrkesBil på email: haakon@bilforlaget.no

Powered by Labrador CMS