Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder klar som varebil

Nissan har endelig fått godkjent Pathfinder som varebil. Både norske myndigheter og fabrikken i Spania har godkjent de endringer som må gjøres for at ”statskassa” skal få plass. 450 kunder har usett bestilt bilen, og nå starter ombyggingen i Drammen.

Publisert
Nissan-forhandlerne samlet til forhandlermøte i Oslo denne uka, var de første som fikk se den ferdig ombygde Nissan Pathfinder varebil. Det har gått mange måneder siden det første gang ble vurdert om bilen kunne bli varebil med grønne skilter. Både norske myndigheter, og ikke minst Nissan-fabrikken i Barcelona, måtte godkjenne de endringer som gjøres.

Ifølge markedssjef Knut Borgen i Nissan Norge, er nå alle papirer på plass, og ombygging av bilene starter i Drammen. Det er Lloyds som skal gjøre jobben. På lager i Drammen står 180 biler klare for ombygging, og innen årets utgang vil det komme flere biler fra Spania. Nissan Norge sier rundt 450 har forhåndsbestilt bilen ”nærmest usett”. Til nå er det bare solgt noen titalls Pathfinder som personbil.

Dette må gjøres med Pathfinder for at den skal godkjennes som varebil:

 • Setefester for seterad tre i bilen fjernes
 • Det sveises inn en ny plate som gjør gulvet flatt
 • Taktrekket erstattes av en duk av glassfiber
 • Sidekollisjonsgardiner demonteres
 • Bilen får skillevegg bak forsetene

  Dermed kan bilen registreres som varebil med 20 prosent avgift.
  - Vi har meget stor tro på denne bilen, sier Knut Borgen. Det er mange som jakter på en slik bil, og de har ikke veldig bruk for baksetet. De er ofte mest på jakt etter hvor tung tilhenger bilen kan trekke.

  Pathfinder varebil blir en av de mest solgte Nissan i Norge ved siden av pickup og X-Trail.

 • Powered by Labrador CMS