Med god takhøyde

Opel Vivaro er en bil vi liker godt. Nå har vi sett nærmere på en av variantene, nemlig Vivaro L2H2, det vil si lang og høy. Dette er en ideell bil for de som skal frakte volumgods, eller håndverkeren som ønsker full ståhøyde i varerommet.

Publisert
Opel Vivaro med høyt tak

Flere av varebilene i ”Transporter-segmentet” kan leveres med høyt tak, felles for dem alle er at de ikke akkurat er vakre, men praktiske så det holder! Bilene er beregnet på de som skal frakte store (men ikke for tunge) kolli, eller som verkstedbil. Sistnevnte kategori er meget aktuelt. I stedet for å benytte varerommet til oppbevaring av verktøy og utstyr, kan en varebil med høyt tak fungere som et rullende verksted med full takhøyde, i hvert fall hvis du er under 2 meter lang.

Opel Vivaro med høyt tak kom på markedet i fjor og er et godt supplement til Opels varebilprogram. Vi har prøvekjørt en Vivaro 1,9 DTI i lang og høy utgave. Motoren, som yter 100 hk og har et dreiemoment på 240 Nm, er koplet til en sekstrinns manuell gearkasse med gearspaken plassert på dashbordet.

Vi har tidligere skrytt av Opel Vivaro, det er en velkjørende og komfortabel varebil med et uvanlig utseende. Og utseendet blir ikke mindre uvanlig med høyt tak. De utvendige dimensjonene på bilen er lengde på 518 cm, bredde på 190 cm, høyde på 249,2 cm og en akselavstand på 350 cm.

Varerommet på en slik bil blir selvsagt romslig. De innvendige målene er en lengde på 210 cm, og en fri takhøyde på 190 cm. Med andre ord som skapt som verkstedbil.

Les hele saken i YrkesBil nummer 15

Powered by Labrador CMS