Forsmak på nye Crafter

Se de første skissene av Volkswagens store varebilnyhet som skal lanseres i høst.

Publisert

«Den innovative storebroren» blir nye Crafter kalt i Volkswagens Nyttekjøretøy-systemet.

Mens utgående versjon – som fyller ti år i år – er bygget i samarbeid med Mercedes-Benz, over samme lest som Sprinter, vil den nye stå helt på egne ben – eller hjul, om du vil.

Les også: Spionbilder - her er nye Crafter

Ny fabrikk
Dagens Sprinter og Crafter bygges begge ved Mercedes-Benz’ fabrikker i Ludwigsfelde og Düsseldorf i Tyskland, mens nye Crafter vil bli bygget ved en splitter ny Volkswagen-fabrikk i Września i Polen.

Det er også kjent at nye Crafter vil være utgangspunktet for den nye varebilen TGE fra MAN – som også er en del av Volkswagen-konsernet, men mest kjent for sine lastebiler og skipsmotorer.

Les også: Se innsiden av nye Crafter

Spurte brukerne
Det er ikke bare designet som er nytt på nye Crafter. Ifølge Volkswagen er også måten den er utviklet på helt ny: Utviklerne har spurt brukere og kunder om deres behov og hva de ønsket seg i bilen som er deres arbeidsplass.

«Ved å bli med kundene ut på jobb fikk spesialistene fra Hannover både se og høre hva kundene ønsket seg, og flere av disse tilbakemeldingene har blitt inkorporert i utviklingen av nye Crafter», skriver PR-sjef for Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge, Benthe Saga, i en pressemelding.

Skal tilfredsstille mange
Kundenes ønsker skal ha blitt vektlagt både når det gjelder design og funksjonalitet.

Sjefsdesigner hos Volkswagen Commercial Vehicles, Albert-Johann Kirzinger, og hans team har analysert tilbakemeldingene fra brukerne når de har designet den nye bilen.

– Nyttekjøretøysektoren er litt spesiell med tanke på at designet må fungere for en lang rekke forskjellige kundegrupper, påpeker han.

Volkswagen trekker frem at eksteriøret har en luftmotstandskoeffisient på 0,33, og hevder selvsikkert at det er best i klassen.

Det er ventet at Crafter lanseres offisielt i forbindelse med den store nyttekjøretøyutstillingen IAA i Hannover i september.

Powered by Labrador CMS