Første CF Electric levert

DAF Trucks har i dag levert sin første helelektriske lastebil til den nederlandske supermarkedkjeden Jumbo.

Publisert

CF Electric er utviklet som et samarbeid mellom lastebilprodusenten DAF og bussprodusenten VDL.

Det er snakk om en 4x2-trekkvogn utviklet for å trekke opptil 37 tonn i urbane områder, med enkeltakslet eller dobbeltakslet tilhenger som standard. Kjøretøyet drives av elektrisitet via VDLs E-Power-teknologi.

Jumbo vil benytte kjøretøyet til å levere varer til butikkene sine syd i Nederland.

Daglig leder hos Jumbo, Frits van Eerd, fikk overrakt nøklene til den elektriske lastebilen av administrerende direktør Harry Wolters i DAF Trucks og Willem van der Leegte, daglig leder og styreleder for VDL Groep.

Start for felttester
Leveransen av det helelektriske kjøretøyet markerer starten på en lengre periode med omfattende felttester med både el- og hybridkjøretøy, opplyser produsentene i en pressemelding.

– Elektriske lastebiler ser ut til å bli normen innen leveranser til urbane områder. Ikke i dag, og ikke neste år, men helt sikkert innen overskuelig framtid, sier Harry Wolters.

– Dette prosjektet vil gi oss mulighet til å samle inn nyttige data og erfaringer om både teknologien og driftsaspekter, som vi kan bruke for å sikre at den endelige serieproduserte modellen vil fungere for fremtidige markedsutfordringer, fortsetter han.

Jumbos forretningsdrift er plassert sentralt i lokalmiljøene, og selskapets endelige mål er å kunne bruke el-kjøretøy til å levere til 45 prosent av butikkene.

– Innen 2020 håper vi å ha senket CO2-utslippene fra Jumbos bilpark med 50 prosent sammenlignet med 2008, sier Frits van Eerd.

Utreder miljøvennlig lading
DAF CF Electric kan levere innen en radius på cirka 50 kilometer uten lokale utslipp og med minimal støyforurensing. Det er installert en ladestasjon for lading av lastebilen på Jumbos distribusjonssenter i Veghel.

V-Storage, et felles prosjekt for VDL Groep og Scholt Energy Control, samarbeider med det nederlandske forskningsinstituttet TNO om å utrede muligheten for å montere solceller for å gi strøm til ladestasjonen.

––––––––––––––––––––––––––––-

DAF CF Electric – tekniske spesifikasjoner

Trekkvognvekt: 9.700 kilo

El-motor: 210 kW

Dreiemoment: 2.000 Nm

Batterikapasitet: 170 kW

Rekkevidde for fulladet kjøretøy: 100 kilometer

Hurtiglading: 30 minutter

Full lading: 1,5 time

Kilde: DAF

Powered by Labrador CMS