MAN på bergingstoppen

MAN var bilmerket med flest redningsbiler de siste årene. Viken var fylket der de fleste ble registrert.

Publisert
Bilberging Innlandet AS er et av selskapene som valgte å bygge bergingsbil på MAN-chassis i fjor. De fikk utlevert to nye TGL 12.220 4X2 BL i juli. Foto: MAN Truck & Bus Norge
Bilberging Innlandet AS er et av selskapene som valgte å bygge bergingsbil på MAN-chassis i fjor. De fikk utlevert to nye TGL 12.220 4X2 BL i juli. Foto: MAN Truck & Bus Norge

I forbindelse med en oversikt over hvilke nye biler som ble solgt i hvilke nye fylker i fjor (du vil finne det i neste utgave av YrkesBil som er rett rundt hjørnet nå) har Opplysningsrådet for Veitrafikken utarbeidet en statistikk for oss som gjør det mulig å dykke litt ned i for eksempel Bergningsbiler.

I fjor ble det registrert 67 slike, det var 11 færre enn året før.

Både i 2019 og i 2020 var MAN merket på topp, men begge årene var det delt førsteplass.

I 2019 hadde både MAN og Volvo 10 chassiser hver i denne gruppen, i fjor var det Mercedes-Benz som delte førsteplassen med MAN. Begge hadde da 9 biler hver.

I 2019 lå Mercedes på 3. plassen, i fjor var det Volvo som endte der.

Begge årene var det Viken som var Bergingsbil-fylket. For to år siden ble det registrert 31 biler i det som i dag regnes som Viken. Det tilsvarer ca. 40 %. Med 37 biler i fjor økte Viken til 55 %. Rogaland fikk 6 slike biler i fjor (inkl. en Volkswagen!) mens 5 endte i Finnmark og Troms.

I 2019 ble Innlandet det nest største fylket med 9 biler, mens Rogaland nøyde seg med 8.

Ett fylke utmerker seg som enmerke-område. Både i 2019 og i 2020 var det ikke annet enn Mercedes-Benz som var aktuelt blant redningsselskapene. I 2019 hadde dessuten MAN monopol i Vestland.

Powered by Labrador CMS