Scania får Traton-sjef

Det blir sjefsskifte hos Scania. Etter 23 år hos lastebilprodusenten går Henrik Henriksson til H2 Green Steel – stålprodusent. Og inn kommer Christian Levin – som i det siste har vært dag-til-dag sjef hos Traton i München.

Publisert
Scanias nye toppsjef, Christian Levin, kommer fra stillingen som Chief Operating Officer i Traton Group, selskapet som eier Scania. Foto: Traton
Scanias nye toppsjef, Christian Levin, kommer fra stillingen som Chief Operating Officer i Traton Group, selskapet som eier Scania. Foto: Traton

Levin er ikke ukjent i Södertälje. Han har mer enn 20 års erfaring derfra, men ble flyttet til Traton i 2019. Etter det har det vært en rekke personal-endringer i toppen hos denne lastebilgiganten. Hans oppgaver der var først og fremst forskning og utvikling, og innkjøp.

Begge deler viktig i arbeidet for å bringe produksjonsdelene av Traton, først og fremst MAN og Scania tettere sammen.

Henrik Henrikssons nye arbeidsgiver er en spennende nysatsing på stålproduksjon uten CO2-avtrykk, og rimer godt med hans innsats for å gi Scania preg av å være en bedrift med ansvar for bærekraft.

Men det er ikke tvil om at denne nye utnevnelsen også vil bli sett på som et nytt forsøk fra styret i Traton på å få MAN og Scania til å gå i takt. Det har ikke vært enkelt å få øye på synergigevinstene etter at Traton ble etablert. Og det har ikke vært noen tvil om at Scania har vært det dominerende elementet i dette partnerskapet.

Foreløpig er det ikke utpekt noen etterfølger etter Levin i München. Hans oppgaver skal foreløpig overtas av Matthias Gründler som ble hentet inn som CEO da gammel-sjefen Andreas Renschler måtte gå i fjor.

Gründlers bakgrunn er finans i VW Truck and Bus som han imidlertid forlot «etter eget ønske» i 2018 – uoverensstemmelser med Renschler skal ha vært årsaken.

At meldingen om sjefsskiftet kom på Tratons hjemmeside lenge før man kunne lese det hos Scania virket også litt spesielt.

Levin starter i toppjobben 1. mai.

Powered by Labrador CMS