- Oslos nye elektriske Partner
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Oslos nye elektriske Partner
EL-VAREBIL: Elektrisk Peugeot Partner kommer til Norge fra mai. Allerede nå har den vunnet fram i stort anbud hos Oslo kommune.

alt
Anbudet det dreier seg om er at Oslo kommune skal bytte ut nærmere 1000 tjenestebiler. I den anledning har de inngått samkjøpsavtale for elektriske person- og varebiler med leverandøren Leaseplan.
 
- Denne avtalen er unik. Etter det vi kjenner til er det ikke inngått noen avtale i denne størrelsesorden på elbiler noe annet sted i verden, og definitivt ikke i Norge, uttaler markedsdirektør Marius Paus i LeasePlan.
 
Seniorkonsulent Espen Skistad i Utviklings – og kompetanseetaten er også svært fornøyd med den nye rammeavtalen.
 
- De aller fleste biler under 3,5 tonn kan byttes til elektriske. Hjemmetjenesten er jo det store området. De trenger ikke så store biler og kjører ikke heller lange avstander, og elbiler fyller derfor deres behov på en utmerket måte.
 
Peugeot Partner Electric lanseres i Norge i mai. Den blir levert standard med 3 seter, klimaanlegg, radio/CD, vindu i skyvedør, elektronisk stabilitetsprogram (ESP), trinnløst automatgir og komfort skillevegg.
 
Partnerene vil gå med grønne EL-skilt, da dette er et krav for å få MVA-fradrag ved leasing. Da kreves det norsk tett skillevegg og plass til varebilkassa. Ved kjøp er elektriske biler fritatt MVA uansett.
 
Peugeot Partner Electric har alle de egenskapene som allerede har gjort Partner til en foretrukket varebil i klassen. Og Partner med forbrenningsmotor ble som kjent Peugeots mest solgte modell i Norge i både 2011 og 2012.
 
Bilen leveres i to lengder, L1: 4,38 meter og L2: 4,63 meter. Maksimalt lastevolum er 3,3 kubikkmeter i versjon L1 og lengden inne i lasterommet er 1,8 meter. I lang versjon, L2, er volumet 3,7 kubikkmeter og lengden i lasterommet øker til 2,05 meter.
 
Nyttelast er 695 kilo.
 
Partner Electric får den nyeste skilleveggen med opptil 12 centimeter bedre plass for sjåføren. Og foran er det som vanlig plass til tre personer. Og når girvelgeren er et dreiehjul som sitter på dashbordet, er det heller ingen girspak i veien for passasjeren i midtsetet.
 
Rekkevidden oppgis til 170 kilometer i følge den europeiske syklusen NDEC. Batteriet er av typen Lithium-ion og har en kapasitet på 22,5 kilowattimer.
 
Toppfarten er sperret på 110 kilometer i timen.
 
Hovedforbrukerne av strøm, i tillegg til selve fremdriftsmotoren, er klimaanlegg og oppvarming. Partner Electric er utstyrt med et effektivt system for dette som bruker mindre strøm enn tidligere.
 
Ved lav batterikapasitet, eller ønske om lenger rekkevidde, kan man trykke på ECO-knappen og varme/kjøling blir deaktivert. Ventilasjonen av kupéen opprettholdes.
 
Partner Electric er også utstyrt med kontakt for hurtiglader (CHAdeMO). Da lades batteriet til 50 prosent på 20 minutter og 80 prosent på 30 minutter. 100 posent opplading via en vanlig 16A huskontakt eller ladestasjon tar 7,5 time.
 
Partner Electric er utstyrt med en motor på 67 hestekrefter og 200 newtonmeter. Stabilitetsprogram (ESP) er standard.
 

pic

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2092 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 237 LASTEBILER TIL SALGS