- Modul-System kjøper stor konkurrent
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Modul-System kjøper stor konkurrent
Varebilinnrederen Modul-System AS overtar konkurrenten Toolpack AS. Som en konsekvens blir sistnevntes produksjon av bilinnredninger i Drammen nedlagt.

alt

Det er den svenske investorgruppen Lifco som melder at de har kjøpt opp den norske bilinnredningsbedriften Toolpack AS, som er basert med produksjons- og monteringslokaler på Drammen Havn.

Toolpack blir dermed innlemmet i Modul-System AS, som er den norske avdelingen av Lifco-eide Modul-System HH AB. 

På bildet ser du Vegard Amundsen (t.h.) og verksmester Magnus Dahl i Modul-System AS. 

Mener de blir markedsledende
Modul-System AS har innredet varebiler i Norge i 32 år, og omsatte i 2016 for drøyt 43 millioner kroner, med et resultat før skatt på 1,8 millioner kroner.

Toolpack omsatte også for drøyt 43 millioner kroner i 2016, med et resultat før skatt på 1,2 millioner. I 2017 omsatte Toolpack for cirka 40 millioner, ifølge Lifco.

Med oppkjøpet og overtakelsen av Toolpacks kundeportefølje skriver Lifco i pressemeldingen at «Modul-System AS blir markedsledende i Norge på innredning av varebiler».

Samles under samme navn
Vegard Amundsen i Modul-System AS opplyser til YrkesBil.no at Toolpack-navnet vil forsvinne ut og at hele virksomheten skal samles under navnet Modul-System.

– Oppkjøpet er et strategisk valg med henblikk til lokasjon, markedsandel og for å øke Modul-Systems totale kapasitet. Vi overtar 1.250 kvadratmeter med topp moderne monteringslokaler i Drammen Havn, samt syv montører, forteller Amundsen.

Hovedkontoret blir i Modul-Systems nye lokaler på Hellerudsletta, og tidligere Toolpack blir selskapets avdeling i Drammen.

– Løsningen vil hjelpe oss slik at vi blir enda mer solide med tanke på de forpliktelser som allerede foreligger i vår portefølje når det gjelder levering, kommenterer Amundsen.

Legger ned produksjon
Toolpack AS, som nylig vant en stor kontrakt med installering av alkolås for Statens vegvesen, var eid av John Idar Oseberg (70,18%) og Otto Oseberg (29,82%), henholdsvis sønn og far, gjennom selskapene Toolpack Group AS og Toolpack Invest AS. 

Da Osebergfamilien startet Toolpack i Drammen for 13-14 år siden hadde de holdt på med tynnplateindustri i nær 40 år.

Etter å ha drevet med det meste innen tynnplate, ønsket de å rendyrke bilinnredning og har siden drevet med egenproduksjon av dette, har familien tidligere fortalt til YrkesBil.

Amundsen opplyser nå at produksjonen av Toolpack-innredninger vil bli lagt ned.

– I nær fremtid vil alle biler som før ble levert med Toolpack, få Modul-System innredning, forklarer han.

BILDETEKST: Salgssjef Trond Gladsø (t.v.) og daglig leder John Idar Oseberg i Toolpack, fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Brede Høgseth Wardrum

pic

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2151 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 245 LASTEBILER TIL SALGS