- Andreas vant over sjåfører fra hele Europa
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Andreas vant over sjåfører fra hele Europa
Tømmerbilsjåfør Andreas Nordsjø (34) fra Raufoss gikk helt til topps i den europeiske finalen av Scanias sjåførkonkurranse. Premien på 100.000 Euro skal brukes på ny tømmerbil.

alt

– Det har ikke sunket helt inn for meg ennå, tror jeg, men det er veldig moro, sier den sindige opplendingen til YrkesBil etter den gjeve seieren i Södertälje.

Etter å ha konkurrert over to hele dager mot dyktige yrkessjåfører fra hele Europa, gikk 34-åringen helt til topps i lørdagens finale av Scania Driver Competition.

– Jeg hadde jo så klart et lite håp om å vinne, men trodde vel egentlig ikke det skulle nå helt inn, fortsetter han.

Holdt hodet kaldt
Finaledeltakerne, som først hadde kvalifisert seg gjennom seier i nasjonale konkurranser (Andreas Nordsjø vant i Trysil i vinter), konkurrerte mot hverandre i en rekke øvelser. 

Og det handler ikke bare om å være best bak rattet.

– I den europeiske finalen var det flere øvelser enn vi hadde i de nasjonale finalene. Det gikk på alt fra presisjonskjøring og økonomikjøring, til førstehjelp, lastsikring og brannslokking, forteller Nordsjø.

Totalt stilte 18 sjåfører til finalehelgen. Etter en kvalifiseringsrunde var halvparten ute av leken, og etter en kvalifisering til sto det igjen tre deltakere til selve finalen.

Totalt var det syv kvalifiseringsøvelser og tre finaleøvelser. Alle kjørte identiske biler: Toakslede trekkvogner med trippel eurotralle.

– Nivået på deltakerne var veldig jevnt, så det var små marginer hele veien, forteller Nordsjø.

– Hva ble vinneroppskriften din?

– At jeg klarte å beholde roen. Det var jo en del press, med mange som sto og fulgte med og ikke minst tanken på premien, sier han.

Bestiller ny tømmerbil
På spørsmål om det ble feiring og festing ut i de små timer natt til søndag, må Nordsjø medgi at kreftene var brukt opp i konkurransen.

– Jeg var rimelig sliten etter to harde dager, og skulle tidlig opp søndag for å ta fly hjem til Norge, så vi tok ikke feiringen helt ut, forteller 34-åringen.

Som YrkesBil omtalte før helgens konkurranse, tok vinneren i bruk en ny tømmerbil – en Scania R 650 – i april i år.

Spørsmålet er da hva han skal kjøpe for den millionen han nå har fått for å bruke på en ny Scania.

– Det blir nok en ny tømmerbil til, en R 650 det også, sier han.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2138 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 268 LASTEBILER TIL SALGS