- Dusj og dass – snart på plass
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Andreas Scheuer (t.v.), samferdselsminister i Tyskland, mener yrkessjåførenes sanitærforhold har vært uakseptable, og lover nå bedring. Foto: BMVI
Dusj og dass – snart på plass
Temaet har vært aktuelt i mange uker. Hvor skal man gjøre av seg når er rekke serviceinstitusjoner langs veiene er nedstengt. Nå begynner det å lysne – i Tyskland i hvert fall.

alt

Det tyske departementet med ansvar for Transport og Digital infrastruktur (BMVI) sammen med en rekke andre partnere lansert #LogistikHilft. 

Utgangspunktet var å skaffe skikkelige arbeidsforhold for alle som sikrer forsyninger ved sitt arbeid i transport- og logistikk-sektoren.

Selvfølgelig styres det øyeblikkelige behovet av Coronaproblemer, men prosjektet jobbet også langsiktig og spesielt med tanke på lastebilsjåførene.

Her er det meningen at alle skal inkluderes, detaljhandel, logistikk og industri – og ikke minst folk som driver rasteplasser, parkeringsplasser og servicestasjoner.

Samferdselsministeren, Andreas Scheuer er klar: 

– Sjåførene gjør en ekstremt hard jobb hver dag. På tross av koronakrise reiser de rundt i hele landet for å holde vare- og godstrafikk i gang. Desto viktigere at de blir godt ivaretatt, med mat, toalett og vaskemuligheter.

– På noen logistikksentraler får de ikke en gang komme ut, ikke vasket hendene en gang. Det kan ikke aksepteres…

Så kom det om #LogistikHilft: 

– Med dette ønsker vi å avdekke problem-områder, og løse dem uten byråkrati. Jeg vil koble de selskapene som trenger hjelp sammen med noen av dem som ikke har noe å gjøre nå.. De som vanligvis er festivalarrangører, som arrangerer messer og store sammenkomster.  De vil nå kunne sette opp anlegg med sanitæranlegg der det nå er behov for det.

– Regjeringen har allerede trådt til ved å sette opp dusjanlegg i tillegg til toalettene på de mest brukte rasteområdene. De første i dag – kunne han fortelle den 16. april.

– Men dette er ikke nok. Derfor ber jeg alle som kan hjelpe til om å gjøre det.

Steffen Bilger, statssekretær i BMVI er også blant dem som ber om støtte fra de som vil kunne komme med løsninger, men også fra alle de som kan rapportere om mangler. 

Han sier at mens koronaviruset fremdeles herjer skal #LogistikHilft sette opp dusj- og toalett-containere der det ikke finnes noen vaskerom. Ansiktsmasker, vaske- og desinfeksjonsmidler skal også anskaffes.

Men han føyer til at mange lokasjoner allerede er identifisert, enten det er på motorveier eller i containerterminaler – og at de skal sørge for å gjøre noen av løsningene permanente, ikke bare for pandemi-perioden.

De første sanitær-containerne er allerede på plass. Et ved en terminal i Brandenburg og en ved A8, ved Höllberg-Nord rasteplassen. Fire dusjer og fire håndvasker på seks ganger tre meter høres helt ut som Roskilde Festivalen. 

Disse nye anleggene skal, etter hvert som de blir aktive, kunne hentes opp både i DocStop appen og i TruckStop appen.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1330 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 186 LASTEBILER TIL SALGS