bilde

Iveco-busser til Nord-Vestlandet

BUSS: Vest Buss Norge AS er nettopp valgt som leverandør av 48 busser til Kristiansund.

ANBUD: Tide Buss AS vant tidligere i år anbudet på Nordmøre som starter i januar. Kjøringen omfatter Kristiansund, Averøy, Aure og Smøla.

Etter forhandlinger var det til slutt Vest Buss Norge AS som fikk i land ordren på til sammen 48 busser til anbudet.

Bildet viser «handshake» på avtalen mellom salgsdirektør Odd Gunnar Tunold (tv) i Vest og adm. dir. Roger Harkestad i Tide.

Bussene av merket Iveco fordeler seg på 36 stykker Crossway store busser og 12 stykker Daily mini/midi-busser.

Leveransen omfatter serviceavtale for materiellet, en reparasjonsavtale for brukte busser og en ettermarkedsavtale.

Som konsekvens av leveransen velger derfor Vest Buss Norge etablere et eget bussverksted i Kristiansund. Det er inngått avtale om kjøp av Nettbuss sitt verksted- og vaskeanlegg like utenfor Kristiansund sentrum.

Trafikkstart i anbudet er 6. januar, og anbudsperioden er på 9 + 1 år. Bussene skal klargjøres og leveres i løpet av november og desember i år.

- Vi er svært glade for denne ordren, sier salgsdirektør Odd Gunnar Tunold. De siste årene har vi hatt flere store leveranser til Tide Buss, og erfaringene fra dette samarbeidet har nok vært viktige faktorer.

 - Vi ønsker også å gi kunden et godt ettermarkedstilbud, og satsingen på et eget verksted/servicepunkt i området er et klart uttrykk for dette, sier Tunold.

Vest Buss er eneforhandler for bussmerket Iveco Bus i Norge og Sverige, og vil i år levere ca. 250 busser i de to landene. Vest-selskapene har til sammen 80 ansatte i Norge og Sverige.

Selskapet omsatte i 2012 for 300 millioner kroner, og anslår en vekst til 350 millioner i 2013.