bilde

Nettbuss kjøper 132 Iveco-busser

Busselskapet har undertegnet en ordre på 132 busser med Iveco Bus.

Storavtalen ble undertegnet av administrerende direktør i Nettbuss, Arne Veggeland, på Iveco-standen under messen BusWorld i Kortrijk i Belgia mandag denne uken.

Kontrakten innebærer kjøp av til sammen 132 Crossway store busser og Daily minibusser med tilhørende serviceopplegg, opplyser Iveco Norge i en pressemelding.

Glåmdalen og Grenland
Som et resultat av partnerskapet mellom den største bussoperatøren i Norge og Iveco Bus-forhandleren Vest Buss Norge skal Nettbuss sette i drift 112 Iveco-busser i Glåmdals-regionen og i Grenland, samt 14 i Møre hvor selskapet nylig har vunnet kontrakter. De resterende seks bussene skal integreres i selskapets flåte i Bergen. Bussene skal settes i trafikk mellom januar og juni 2016.

Ordren består av 107 busser av modellene Crossway Line og Crossway Low Entry, samt 25 Iveco Daily minibusser utstyrt med Ivecos nye Hi-Matic 8-trinns automatgirkasse.

Dette skrev YrkesBil etter å ha kjørt Daily: En girkasse å bli glad i

Gode erfaringer
Nettbuss valgte ifølge pressemeldingen Iveco Bus på bakgrunn av de gode erfaringene selskapet har med sine Crossway Euro 6-busser som har vært i drift siden 2014, ikke minst når det gjelder de totale driftskostnadene.

Nettbuss er eid av NSB og opererer i Norge og Sverige. Med en flåte på over 3.300 busser og 7.000 ansatte er dette en av de største bussoperatørene i Skandinavia.