NYTT EIERSKAP: Tradisjonsrike Transportindustri AS på Fauske blir nå en del av Arka-gruppen.
NYTT EIERSKAP: Tradisjonsrike Transportindustri AS på Fauske blir nå en del av Arka-gruppen.

Transportindustri AS blir en del av påbyggergruppen Arka

Strømberg Gruppens selskap Arka AS sikrer seg kontroll over Transportindustri AS med 51 prosent av aksjene.

Fra januar 2023 blir Transportindustri dermed en del av Strømberg-Gruppen og inngår i konsernets påbyggergruppe under eierskap av Arka AS. Det melder selskapene i en pressemelding.

Arka AS har ifølge meldingen overtatt 51 prosent av aksjene, de resterende 49 prosent av aksjene eies fortsatt av tidligere eiere.

«I en bransje i stadig utvikling, har det stor verdi for oss å bli del av en større gruppering der vi kan utveksle produkter, systemer og erfaringer på tvers av selskapene. Strømberg-Gruppen sine påbyggere innehar stor kompetanse innen konstruksjon, produksjon og etter markedstjenester noe vi ser frem til å bli en del av», skriver Gert Hanssen, daglig leder i Transportindustri AS i meldingen til YrkesBil.

Startet i 1977

Siden oppstarten i 1977 har Transportindustri på Fauske levert påbygg og utstyr til lastebiler og nyttekjøretøy, og bygget opp en solid kundebase i Nord-Norge.

Hovedproduktene har de siste årene vært tyngre påbygg basert på Multilift og HIAB. Siden 2004 har selskapet også drevet et av landsdelens største anlegg innen overflatebehandling for industri og tunge kjøretøy.

Utover nytt eierskap fortsetter virksomheten som tidligere, med samme ledelse, eget merkenavn og samme produktsortiment.

Blant de største innen påbygg

Strømberg Gruppen har i hovedsak seks virksomhetsområder:

Disse omfatter blant annet påbyggervirksomhet og forhandlervirksomhet av lastebil og buss - der gruppen eier forhandlergrupperingene Trucknor og Nordic Last og Buss som begge er merkeforhandlere av Volvo Trucks og Renault Trucks.

Gruppen driver også forretning innen næringseiendom, shipping, sand og finans.

Påbyggervirksomheten i Strømberg Gruppen er en av Norges største leverandører av utstyr til transportnæringen gjennom utstrakt egenproduksjon og import.

Gruppen består av ARKA A/S, ARKA Rogaland A/S, Rolands A/S, Norslep A/S, Carbomix A/S og nå Transportindustri A/S.

Powered by Labrador CMS