- Helomvendig for privat bruk av yrkesbil
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Helomvendig for privat bruk av yrkesbil
Myndighetene har snudd i en viktig sak om privat bruk av yrkesbil. Det kan bety store besparelser for yrkesbilbrukere allerede fra skatteåret 2016, ifølge direktør Jan Traaseth i Motor Finans (bildet).

alt

Med virkning fra 1. januar 2016 ble det innført nye gunstigere og mer fleksible skatteregler for yrkesbilbrukere med tjenstlig behov for varebil klasse 2, typisk håndverkere.

Det ble lagt opp til at denne yrkesgruppen kunne velge mellom enten en justert sjablongregel med bunnfradrag i listeprisen på 50 prosent (maksimert til 150.000 kroner), eller individuell verdsettelse av den skattbare fordelen etter en sats på kr 3,40 per kjørte kilometer privatkjøring.

Ifølge beregninger som direktør Jan Traaseth i Motor Finans har foretatt, vil de aller fleste yrkesbilbrukere vært mest tjent med å velge individuell verdsettelse.

– Var urimelig

For å kunne benytte individuelle verdsettelse ble det imidlertid innført et strengt krav om at kjøring må dokumenteres med elektronisk kjørebok, og den elektroniske kjøreboka måtte være installert senest 1. januar 2016 for å kunne bruke regelen i 2016.

Var du bare en dag for sent ute med å installere elektronisk kjørebok ville det bety at du ikke fikk benyttet individuell verdsettelse før i 2017. Det er denne regelen Skattedirektoratet nå har endret på, med tilbakevirkende kraft for 2016, ifølge infotjenster.no.

– Vi mente dette kravet var svært urimelig, og er veldig glad for at myndighetene nå endelig har snudd i saken. Dette kan bety store besparelser for yrkesbilbrukere som installerte elektronisk kjørebok i løpet av 2016, spesielt da de som har lite privatkjøring, sier Traaseth til YrkesBil.no.

Fra første hele måned

Ifølge «Melding om skattefastsettingen for inntektsåret 2016» fremgår følgende:

«Arbeidsgiver og arbeidstaker er bundet av valgt metode for verdsetting for hele inntektsåret. Unntak fra dette gjelder likevel hvis elektronisk kjørebok anskaffes og tas i bruk i løpet av inntektsåret. I slike tilfeller vil individuell verdsetting kunne gjøres fra og med den første hele måneden slik kjørebok brukes.»

Hvilken metode bør du velge?

Vi har spurt Jan Traaseth om han kan forklare hvilken metode som bør velges og hvorfor.

– På generell basis vil det være slik at jo dyrere bil du har og jo mindre privatkjøring, desto mer lønnsomt vil det være å velge individuell beskatning, og vice versa, sier han.

Hvor går skjæringspunktet for når du bør velge den ene metoden kontra den andre kan du finne svar på i grafen nedenfor, som Traaseth har laget.

Eksempelvis hvis du har en yrkesbil til kr 250.000 så vil det lønne seg å velge sjablongbeskatning med bunnfradrag hvis du kjører mer enn 11.029 km privat i året, kjører du mindre bør du velge individuell beskatning.  


pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1435 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS