- Lover lavere kostnader med «mild hybrid»
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Lover lavere kostnader med «mild hybrid»
Her er de første bildene av Fords nye 2-tonns Transit. Varebilen får sin verdenspremiere på IAA.

alt

Det er ikke lenge siden vi kunne fortelle at Ford kommer med en «mild hybrid»-variant av Transit 2T. Nå har vi fått de første ordentlige bildene av bilen.

– Drift og eierskapskostnadene er redusert, og bilen er tilkoblet internett hele tiden for mest mulig effektiv bruk. Med den helt nye 48 volt mildhybrid-teknologien vil også driftskostnadene reduseres ytterligere, sier sjefsingeniør for nye 2-tonns Ford Transit, Michael McDonagh, i en pressemelding.

Varebilen bygger på den nåværende modellen, og er klar for levering i Europa fra midten av 2019.

PRØVEKJØRT: Ford Transit Custom plug-in hybrid

Sparer drivstoff
Nå skal man alltid være på vakt når bilprodusenter opererer med prosentregning, men ifølge Ford ar deres nye oppgraderte 2-liters EcoBlue-dieselmotor blitt opptil 7 prosent mer drivstoffeffektiv.

Sjåføren kan også benytte seg av en spesiell økokjøringsinnstilling hvor GPS-posisjonen brukes for å anbefale deg den mest økonomiske kjøreruten.

Motoren fås med 105 HK, 130 HK og 170 HK. Også en ny 185 HK-variant med dreiemoment på 415 Nm vil tilbys.

«Mild hybrid»-løsningen (mHEV) skal redusere bilens driftskostnader opptil 8 prosent ved mye start- og stoppkjøring – sammenliknet med dieselmotoren. Ved «vanlig kjøring» vil forbruket reduseres med 3 prosent med hybridvarianten, ifølge produsenten.

Systemet lagrer bremseenergien i et 48 volts litium-ion batteri og bruker den lagrede energien til både å drive motoren og bilens elektriske anlegg.

Tilkoblet
Bilen er «pusset opp» både innvendig og utvendig. Mens front og støtfanger er endret for å redusere luftmotstanden, har den innvendig fått et nytt instrumentpanel og mange smarte oppbevaringsrom.

Kjøretøyets egenvekt er dessuten redusert, noe som har gjort det mulig å øke nyttelasten.

Som et ledd i strategien om at alle nyttekjøretøy skal være tilkoblet, tilbys også FordPass Connect-modem til nye 2-tonns Transit. Dette gjør at flåtekunder får tilgang på løsninger som Ford Telematics og Ford Data Services som lanseres i løpet av 2019.

Via modemet i kjøretøyet og en egen FordPass App har du tilgang på en rekke funksjoner som gjør det enklere og mer produktivt for både flåteansvarlige og sjåfører.

Infotainment-systemet SYNC3 blir nå standard. Her kan du styre de aller fleste funksjoner fra den 8-tommers store berøringsskjermen - eller ved hjelp av norsk tale.

Kjøremodi og assistenter
For første gang får Transit egne kjøremodi for bedre å kunne ta seg frem under forskjellige kjøreforhold. Her kan du velge mellom «Øko-modus», «Glatt modus», «Søle/gjørme-modus» for biler med trekk på alle fire, eller et eget kjøremodus spesialtilpasset tilhenger med ekstra tung last.

Flere førerassistanseteknologier er også på plass for å unngå ulykker eller redusere om fanget av dem.

Vi snakker da om for eksempel blindsoneovervåkning med eget tilhengersystem, adaptiv cruisekontroll med en intelligent hastighetsbegrenser med trafikkskiltgjenkjenning - som hjelper sjåføren med å holde seg innenfor fartsgrensen og antikollisjonsvarsling med fotgjengeroppdagelse som nå også er i stand til å se fotgjengere i mørket når de er opplyst av bilens lys.

Andre teknologier som gjør arbeidshverdagen lettere er kamera både foran og bak som hjelper føreren med å få oversikt rundt bilen, parkeringsassistent som hjelper føreren med å finne parkeringsplass og parkere bilen og varsel for kryssende trafikk bak bilen når føreren rygger.


pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1435 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS