- Produksjonsstopp ved lastebilfabrikkene
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Produksjonsstopp ved lastebilfabrikkene
Det bygges knapt en lastebil i hele Europa de kommende to ukene. Fabrikkene sier de vil vurdere om produksjonsstoppen skal forlenges.

alt

Alle de store lastebilprodusentene melder nå at de har stoppet, eller snart vil stoppe, all produksjon ved sine europeiske fabrikker.

I første omgang holder de stengt i fjorten dager, men ingen utelukker at det kan bli enda lengre opphold. 

Problemer med tilgange på enkelte komponenter, samt hensynet til fabrikkansattes helse, oppgis som begrunnelse for nedstengningene.

Her er en liten oversikt over de ulike produsentenes tiltak:

Scania
Stopper produksjonen ved sine fabrikker og anlegg i Sverige, Nederland og Frankrike fra 25. mars, i første omgang i to uker fremover, som følge av mangel på enkelte komponenter og de forstyrrelsene som har oppstått i leverandør- og logistikkjeden i koronakrisen.

– For å sikre at våre kunders samfunnskritiske transportvirksomhet skal kunne fortsette, vil våre serviceverksteder og reservedelssentre fortsette sin virksomhet, sier Henrik Henriksson, toppsjef i Scania.

Scanias industrielle virksomhet i Latin-Amerika, som representerer rundt en femtedel av konsernets produksjonsvolumer, fortsetter inntil videre som planlagt.

Volvo Trucks og Renault Trucks
Volvo Trucks stengte ned fabrikken i Gent den 17. mars og førstkommende mandag stopper produksjonen i Gøteborg. I første omgang stenges fabrikkene med en plan om å åpne igjen den 6. april, men det avhenger av korona-situasjonen man da står i.

Tilsvarende er blitt gjort for fabrikkene til Renault Trucks i Frankrike. Også her har det blitt stengt ned midlertidig og i første omgang for de neste 14 dagene.

– Vi holder alle våre verksteder åpne som vanlig, og foreløpig er det fortsatt godt belegg i den delen av virksomheten. Det er ikke registrert store utfordringer rundt deleleveranse, og vi gjør nå det vi kan for å sikre at denne delen av verdikjeden fungere som den skal, sier Bjørn Inge Haugan, kommunikasjonsdirektør i Volvo Norge.

Han understreker at Volvo Norge og deres forhandlere, som en del av transportbransjen og samfunnskritiske funksjoner, har beredskapsplaner for å sikre at de til enhver tid kan bistå og reparere samfunnskritiske kjøretøy, i henhold til de forventinger myndighetene har til bransjen.

– Vi ønsker å hylle alle de innenfor transportnæringen, mekanikere og sjåfører som i disse dager jobber og står på for at samfunnet, i den kritiske situasjonen vi nå er inne i, sikrer leveranser av mat, medisiner og ikke minst renovasjon. Sammen med landets helsearbeidere og andre livsviktige arbeidsgrupper, gjør de en formidabel jobb, sier Haugan.

Daimler
Stenger ned stanser all sin produksjon av Mercedes-Benz varebiler og lastebiler i Europa denne uken, og vil holde stengt i første omgang i to uker fremover.

«De økonomiske effektene av COVID-19-pandemien kan ikke bli adekvat beregnet på nåværende tidspunkt», skriver konsernet.

MAN Truck & Bus
Har besluttet å innføre korttidsarbeid ved sine tyske fabrikker. Dette gjelder majoriteten av ansatte ved produksjonsenhetene fra og med 23. mars 2020. Konsernet skriver følgende:

«Med hensyn til den generelt uklare situasjonen og endringer nesten fra time til time, forventer MAN ytterligere og forverrede flaskehalser de kommende dagene, både når det gjelder underleveranser og levering av kjøretøy og deler.

Dette sammen med MANs hensyn til velferden for sine ansatte tvinger selskapet til å innføre korttidsarbeid ved sine tyske produksjonsenheter. Ansatte innenfor administrative områder som ikke er berørt av korttidsarbeid, skal gjøre bruk av eksisterende fleksibel arbeidstid, samt arbeide hjemmefra når det er mulig.

Produksjonen vil også bli nedskalert i fabrikker utenfor Tyskland. MAN gjør alt i sin makt for å opprettholde salg og service i full utstrekning over hele verden for å sikre forsyningskjedene. I tillegg har MAN iverksatt alle nødvendige tiltak på alle lokasjoner for å sikre at de ansattes helse ikke blir truet selv i denne ekstreme situasjonen».

Iveco
Har stengt de fleste av sine fabrikker i Italia og Spania. 18. mars skrev eurotransport.de at fabrikken i Ulm i Tyskland, der nye S-Way produseres, fortsatt er i drift.

DAF
Har stoppet produksjonen ved alle sine europeiske fabrikker.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1386 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 145 LASTEBILER TIL SALGS