- Minigrav kan løse PKK-utfordring
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Minigrav kan løse PKK-utfordring
Utstyrsleverandøren Rodin mener de har løsningen for tungbilverksteder som sliter med å oppfylle kravene om arbeidsgrav og slitasjetester for å utføre PKK.

alt

Etter at Forskrift om periodisk kontroll av kjøretøy (verkstedforskriften) fikk krav om arbeidsgrav eller kjørebaneløfter fra 1. januar 2019, har flere tungbilverksteder som utfører PKK fått utfordringer.

Har ikke verkstedet utstyr for «cross check», eller arbeidsgrav med slitasjetester eller kjørebaneløfter, kan man ikke utføre PKK.

– Vi har sett at en del verksteder som skrur på tunge kjøretøy sliter litt med å tilpasse seg kravet. Har man ikke ei grav eller «cross check» i forbindelse med ei grav, kreves betydelige investeringer. Enkelte har sagt at da vil de droppe EU-kontroller, fordi det blir for dyrt, sier Torfinn Anderson, Kategoriansvarlig Tungbil i Rodin & Co AS til YrkesBil.

Prefabrikert løsning
Løsningen for mange, mener han, kan være den lille inspeksjonsgraven BM65 fra danske BM Autoteknik AS, med bremsetester og slitasjetester.

– Dette er en ferdig, prefabrikkert løsning som tar liten plass, er enkel å plassere i eksisterende bygg og enda enklere å plassere utendørs – da med hydraulisk aluminiumslokk. Den tilfredsstiller kravet fra Statens Vegvesen om arbeidsgrav eller kjørebaneløfter til verksteder som utfører EU-kontroll, sier Anderson.

BM Autoteknik er en velkjent produsent av bremsetestere for person- og lastebiler siden 1970-tallet, så det er ingen grunn til å betvile kompetansen som ligger bak løsningen.

Lavere investering
Her snakker vi om en varmgalvanisert 1,8 meter dyp stålgrav, som legger beslag på sparsommelige ti kvadratmeter gulvareal.

Løsningen kan leveres med hydraulisk hevbar arbeidsplattform og varmevifte i graven.

To alternative bremseprøver, med og uten løft, og slitasjetester kan leveres ferdig montert fra fabrikk, opplyser Anderson.

– Sammenlignet med en kjørebaneløfter sparer man opp mot en halv million kroner. Jeg har ikke tall på hvor stort dette markedet er, men tror potensialet er stort, sier Anderson.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1436 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS