Moderne klassiker

Caselani Fourgonnette
Caselani Fourgonnette
Caselani Fourgonnette
Caselani Fourgonnette
Caselani Fourgonnette

Skill deg ut med Berlingo i 2CV-drakt

Vi har møtt italienske Caselani før. Med full velsignelse fra Citroën har de forsøkt å gjenskape bølgeblikk-varebilene HY og HG ved å henge ny-designede paneler med gammelt preg utenpå nye biler. Nå har de gjentatt stuntet med Berlingo som er blitt en kvasi 2CV varebil.

Da skal vi tenke oss tilbake til 1951 – da Citroën lanserte Fourgonnette-versjonen av sin virkelige Folkebil: 2 CV.

Akkurat som tidligere er det David Obendorfer som har tegnet denne tiltalende bløffen, sammen med Citroëns egne designere.

Obendorfer har gjort mye rart, men stort sett «tributes» til for eksempel Lancia Monte Carlo, BMW ’02 – den elektriske konseptbilen, og til den første VW Transporteren.

De nye karosseriplatene som stort sett skal uttapå de eksisterende (de forteller meg ikke hvor mye mer det skal veie!) har selvfølgelig ganske mange vintage-antydninger, men det viktigste – det som virkelig skal bringe tankene bakover – er de store sideflatene. Også de med antydning av bølgeblikk.

Om de ikke forteller vekten (de bruker glassfiber, så fjærlett kan det ikke være) så forteller de med glede at produksjonen av et komplett sett tar dem 400 timer.

Du kan med andre ord regne med å betale litt.

Settet skal være forholdsvis enkelt å montere, med klips og skruer. Alle versjoner av Berlingo skal kunne brukes, også personbilen, og alle drivlinjer er greie.

Caselani har begynt å ta bestillinger nå, og skal levere fra januar neste år.

Bilen skal markedsføres av Caselani, men kan selvfølgelig mekkes på ethvert Citroën verksted.

Powered by Labrador CMS