Maxus Dana designskisse

Maxus får en søt lillesøster

Dersom spesifikasjonene og prisen stemmer, er det ikke akkurat noe handicap at produktet i tillegg ser bra ut. Da burde den nye minivanen fra Maxus, Dana, ha gode sjanser.

Maxus har vist at de kan bygge varebiler. Derfor er det ingen grunn til at de ikke skal vise de samme talentene når de nå lanserer den nye Dana-serien.

Foreløpig er det tre versjoner av den. T1 er en lett truck – kanskje rammebygd (spesifikasjonene er ikke akkurat åpenbare ennå). V1 er en typisk distribusjonsbil mens M1 er definert som en personbil.

(saken fortsetter)

Mål og vekt får komme når det kommer, men det kan se ut som vi snakker 4800 x 1870 x 2180 (høyt tak) på 3,1 meters akselavstand. Det er også en viss sannsynlighet for at du vil finne bakhjulsdrift og 90 kW på V1 med et batteri på 42 kWt og en CLTC rekkevidde på litt over 300 km på i hvert fall noen av modellene.

Fleksibelt interiør

Bilder viser et ekstremt rent interiør, enda mer forfinet på M1-versjonen. Der er alle setene og til og med armlenet mellom baksetene, motordrevet. Gulvet er av tre.

Show-modellen var en fire-seter. Men den vil også komme med lang akselavstand og med syv seter.

Designet på fronten følger ideene fra interiøret. Svært moderne og rent, med C-formet kjørelys og svart plate der du venter en grill.

Sub-brand

Dana skal bli et undermerke hos Maxus og disse første modellene er bygget på en helt ny batterielektrisk plattform som heter MILA. Etter disse første presentasjonene ventes det til sammen ti Dana-modeller.

Det hele er selvfølgelig fremdeles plassert under SAIC-paraplyen.

Det er kanskje verdt å minne om at Maxus startet som en modell fra britiske LDV (med bakgrunn fra Leyland DAF som ble eid av bl.a. russiske GAZ en periode) før SAIC kjøpte Maxus i 2010. Bilen har vært importert til Norge av RSA siden 2018.

Foreløpig ikke et ord om hva som skal skje med DANA her hjemme.

Maxus Dana designskisser
Maxus Dana designskisser
Maxus Dana designskisser
Maxus Dana designskisser
Maxus Dana designskisser
Maxus Dana designskisser
Maxus Dana designskisser
Powered by Labrador CMS