Kenneth Peter Jensen (f.v.), CEO i Auto Solution Group, Annbjørn Vasdal daglig leder i Etac Bil og Steffen Møller.

Ny eier av Etac Bil AS

Auto Solution Group ApS (ASG) har kjøpt 100 prosent av aksjene i bilombygger-virksomheten Etac Bil AS.

Etac Bil AS er en av de store aktørene innen bilombygging i Norge, med historie tilbake til 1986.

Selskapet er i dag representert med 12 avdelinger og har over 100 ansatte.

Forretningsvirksomheten er å bygge om biler til personer med handikap, samt andre ombygginger av yrkesbiler til næringsliv og offentlige etater. Selskapet er importør og forhandler bilinnredninger fra tyske bott.

Synergier 

Kjøper av selskapet, ASG, er Danmarks største på ombygging og salg av biler og minibusser til personer med handikap. Konsernet har i likhet med Etac bil selskaper med lang historie, helt tilbake til 1979.

– Vi tror at skal man lykkes i denne bransjen fremover må man være store og kunne ha synergier. Vi er størst i Danmark med snart 45 års erfaring innen vårt fagfelt. Vi er ydmyke og glade for at vi nå får Etac Bil AS, som en av de største i Norge med snart 40 års erfaring inn i vår familie. Dette styrker oss som gruppe, sier Kenneth Peter Jensen, CEO i Auto Solution Group.

– Salget av Etac bil er et naturlig steg i å fokusere på vår kjernevirksomhet og vi anser ASG til å være den rette langsiktige eieren av Etac Bil. Transaksjonen vil komme både ansatte, kunder og leverandører til gode. ASG vil kunne fortsette å utvikle selskapet og sikre enda bedre løsninger for de som trenger bilombygging i fremtiden, sier Michael Wirzberger, administrerende direktør i Etac AB.

Spesiell kompetanse

Ombygging av biler til personer med handikap er et nisjemarked og i europeisk sammenheng bestående av få aktører.

Samfunnet er i en rivende utvikling, derav også innen mobilitet og kjøretøy. Behovet for å kunne tilby løsninger også for elektriske drivlinjer til dette markedet tvinger seg frem.

– Vi leverer teknisk avanserte løsninger som krever spesiell kompetanse. Vi er derfor glade for å ha blitt en del av en større gruppe innenfor vårt fagfelt. Det danner et godt grunnlag for at vi kan utvikle enda bedre løsninger og skape muligheter for enda flere, sier daglig leder Annbjørn Vasdal.

Etac Bil AS skal drives som et frittstående selskap i ASG og eierskifte vil ikke medføre endringer i organisering eller produktområder. Den største endringen på kort sikt vil være nytt navn.

– Vi skal fortsatt utvikle selskapet innenfor samme «DNA» med den historie og de strategier vi la før eierskiftet, sier Vasdal.

 

Etac Group

Utvikler og leverandør av ergonomiske hjelpemidler og pasienthåndteringsutstyr som brukes i hjemmepleie, langtidspleie og akuttpleie. Etac Group omsatte for 400 mn EUR i 2022 og har ca 1 500 ansatte.

Auto Solutions Group (ASG)

Dansk leverandør av kjøretøyløsninger. Konsernet eier blant annet de anerkjente selskapene Langhøj, Handimobil, AutoA.Powered by Labrador CMS