Spanske varebiler

GM og PSA skal fortsatt bygge felles varebiler i Spania.

Publisert

PSA Peugeot Citroën (PSA) og General Motors (GM) offentliggjør i dag, at de som en del av deres eksisterende samarbeidsavtale, vil bygge sin neste generasjon små varebiler på PSA-fabrikken i byen Vigo som ligger i det nord-vestre hjørnet av Spania.

Fabrikken ble etablert allerede i 1958 som et svar på tollbarrierene som beskyttet spanske produsenter mot utenlandske bilprodusenter.

Ifølge Wikipedia er anlegget PSAs største fabrikk utenfor Frankrike, og den største arbeidsgiver i distriktet med rundt 10.000 medarbeidere.

Bilene vil erstatte Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Opel Combo. De vil bli utviklet på PSAs siste arkitektur for lette nyttekjøretøy. De første bilene vil være på markedet i 2018.

Alliansen mellom PSA og GM er basert på gjensidighet. Bilene fra begge produsentene vil være forskjellige og fremheve de ulike merkenes design og verdier.

Dette er det tredje av tre samarbeidsprosjekter, og en del av en avtale som ble signert av begge parter i desember 2013.

De andre prosjektene inkluderer produksjon av en B-MPV (Flerbruksbil i B-segmentet) på Opels fabrikk i Zaragoza, Spania og en C-CUV (Crossover i C-segmentet) som skal produseres på PSA-fabrikken i Sochaux i Frankrike.

Powered by Labrador CMS