Fiat og PSA i nytt samarbeid

Fiat, PSA Peugeot Citroën og Tofas undertegnet har undertegnet en samarbeidsavtale om å utvikle og produsere små, prisgunstige varebiler for det europeiske markedet. Varebilene er planlagt lansert i 2008.

Publisert

PSA Peugeot Citroën, Fiat og Tofas introduserer dette innovative konseptet for å møte forventede endringer i innstegssegmentet for lette varebiler på det europeiske markedet. Samtidig utvider de tre produsentene sine eksisterende modellprogram.

Hovedmålet til de tre partnerne er å designe et kompakt, økonomisk og funksjonelt kjøretøy som er moderne, robust og attraktivt.

Bilene vil bli utstyrt med motorer som har svært lavt drivstoff forbruk, og samarbeidspartnerne kan dermed dra nytte av en forventet vekst i innstegssegmentet med et spekter av svært prisgunstige varebiler. De nye modellene vil oppfylle tøffe miljø- og mobilitetsmessige krav for nyttebruk i urbane omgivelser, men vil også være godt egnet for landeveiskjøring.

Tofas vil, med aktiv støtte fra PSA Peugeot Citroën og Fiat, ha ansvaret for å koordinere utviklingen og produksjonen av de fremtidige modellene, som er basert på en ny plattform. Kjøretøyene vil bli produsert på Tofas sin fabrikk i Bursa, Tyrkia. Årlig produksjonskapasitet vil være 135,000 enheter, hvorav to tredjedeler er for PSA Peugeot Citroën og én tredjedel for Fiat.

Den totale investeringen – inkludert forsking, utvikling og oppstartskostnader – er anslått til å være omtrent €350 millioner.

Per dags dato er det usikkert om kjøretøyene vil bli godkjent som varebiler av norske myndigheter. Men mye kan skje på den fronten før bilene blir lansert i 2008.

Powered by Labrador CMS