NY MODELL: XD er nyeste tilskudd i DAFs nye og oppdaterte modellpalett.

Flere rekorder for DAF

I et krevende 2022 leverte DAF rekordhøye produksjonsvolumer av lastebiler. Også antall motorer produsert for busser og spesialkjøretøy økte med 20 prosent.

Det er produsenten selv som opplyser om dette i en pressemelding.

Her forteller de at i 2022 rullet rundt 56.000 mellomstore og tunge CF-, XF-, XG- og XG+-lastebiler av produksjonslinjen (49.000 i 2021), i tillegg til rundt 12.000 LF-distribusjonslastebiler (11.000 i 2021).

Dette er altså ny produksjonsrekord, ifølge DAF selv. Mens i Norge gikk det ikke fullt så bra for DAF, noe du kan lese mer om her.

Nylig meldte også Volvo Trucks om et rekordsterkt fjerdekvartal i 2022, målt i antall utleveringer.

Daimler Truck meldte også om økning i antall utleveringer i 2022, mens Traton-gruppens MAN og Scania begge meldte om nedgang.

Flere motorer

Samtidig sendte DAF i fjor mer enn 2.700 PACCAR-motorer til produsenter av turistbusser, busser og spesialkjøretøyer over hele verden. Dette utgjør en økning på mer enn 20 % sammenlignet med 2021 (2.250 motorer).

Men skrytet fra Eindhoven stopper ikke der:

– Ikke mindre enn 43 prosent av alle nysolgte lastebiler ble levert med en DAF MultiSupport reparasjons- og vedlikeholdskontrakt – nok en rekord, sier Richard Zink, medlem av DAF-ledelsesgruppe med ansvar for markedsføring og salg.

Her kan det legges til at Nordic Truckcenter AS som fører DAF i Norge selger en andel på 89 prosent serviceavtaler, og er dermed best DAF-systemet i Norden. Det forteller i daglig leder Atle Havig i et stort årsintervju med YrkesBil - som du finner her.

Ser lyst på 2023

I tillegg nådde PACCAR Financial en rekordstor porteføljestørrelse og solgte rekordmange brukte kjøretøyer, opplyses det – men her dokumenteres ikke opplysningene med tall.

DAF-sjefen ser også lyst på året vi har tatt fatt på:

– Det er anslått at tallet på nyregistrerte 16+-tonn-lastebiler i 2023 vil ligge i området 270 000–310 000 kjøretøy, sier Harald Seidel, administrerende direktør for DAF Trucks.

– Med vårt fullverdige utvalg innen den nye generasjonen av DAF XD-, XF-, XG- og XG⁺-lastebiler samt en komplett serie med elektriske lastebiler er DAF i en utmerket posisjon for å ha enda et vellykket år, sier han.

Powered by Labrador CMS