— Jeg er veldig glad for å kunne bidra med å bygge innovasjonskompetanse på e-mobilitet for lastebil i Bertel O. Steen, sier Sebastian Blum.
— Jeg er veldig glad for å kunne bidra med å bygge innovasjonskompetanse på e-mobilitet for lastebil i Bertel O. Steen, sier Sebastian Blum.

Oppretter egen avdeling for E-Mobility

Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS har ansatt Sebastian Blum (42) til å lede et nyopprettet forretningsområde med strategisk og operativt ansvar for E-Mobility.

Kjøretøyprodusentene har lenge hatt egne avdelinger for e-mobilitet.

Nå ser importører også nytten av å rendyrke dette som eget forretningsområde.

Bertel O. Steen Lastebil og Buss favner områder som står overfor omfattende endringer de nærmeste årene, både godstransport og den kollektive delen av persontransporten.

For å møte utviklingen har selskapet valgt å etablere et nytt forretningsområde med strategisk og operativt ansvar for E-Mobility, med Sebastian Blum som leder.

I nærmeste fremtid handler det om elektriske kjøretøy, primært for den nære urbane transporten. I det noe lengre perspektivet, og som vil være et viktig tema for langtransporten, er utviklingen av hydrogenløsninger i full gang.

Blum har bred internasjonal erfaring fra flere områder innen transport.

« Han har gjennom prosjekter og samarbeid med store virksomheter i Norge og i flere andre land fått et godt faglig nettverk i godstransportbransjen. Arbeidet har ofte vært knyttet til komplekse anbud, en arbeidsform han kjenner godt både som kjøper og tilbyder » , opplyser Bertel O. Steen Lastebil og Buss til YrkesBil.

I Norge har Blum hatt ulike roller i forbindelse med godstransport. I over åtte år har han arbeidet i Posten og Bring, blant annet som forretningsutvikler i Bring Linehaul (i dag Bring Intermodal) med fokus på skreddersøm av transportløsninger for storkunder, ofte i forbindelse med intermodale løsninger og farlig gods.

Siste stilling, før han kom til BOS, var som «Supply Chain Road Transport Manager» i St1 Norge AS.

Blum er født og oppvokst i Tyskland, og flyttet til Norge i 2006. Han har studert økonomi med fordypning innen logistikk og transport i Mannheim. Helt ukjent med BOS er han heller ikke, for han har jobbet i konsernet siden februar 2019 - da i stillingen som salgssjef for bussanbud.

— Jeg er veldig glad for å kunne bidra med å bygge innovasjonskompetanse på e-mobilitet for lastebil i Bertel O. Steen, og ser frem til å være en del av det å etablere robuste og lønnsomme løsninger for fremtiden, sier Sebastian Blum, som startet i stillingen 1. august.

— Den nyetablerte stillingen i Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS med fokus på e-mobilitet er en meget viktig del av vår fremtidsstrategi. Den vil utvikles i et nært samarbeid med Daimler AG kombinert med våre nasjonale behov, uttaler Knut Arne Sæta, salgsdirektør lastebil.

Powered by Labrador CMS