Retardervennlig tungbildekk

Bridgestone har nå kommet med et nytt dekk for drivaksel på tungbiler, et dekk som skal overvinne problemene med redusert levetid på tyngre godstransport med retarder.

Publisert

Alle dekkprodusenter erkjenner at mye «hel-og-tå»-slitasje kan forekomme når flere metoder enn vanlig pedalbremsing benyttes for å sette ned farten. Derfor kan levetiden på selv de mest optimale dekk for tungtransport påvirkes av retarder.

For å imøtegå denne utfordringen har Bridgestones ingeniører utviklet det nye dekket M730, som reduserer uregelmessig slitasje som følge av retarderbruk. Dekket skal altså ha jevnere slitasje under hele levetiden.

Forbedringen er oppnådd ved et retningsbestemt mønster med mønsterblokker som har asymmetrisk vinklede seiper. I tillegg har mønsteret høyere og stivere gummi i dekkskuldrene, området som er mest utsatt når retarder brukes. Dybdene på de fire hovedrillene har blitt optimalisert, noe som gir en jevnere slitasje. Bortsett fra dette er dekket ganske likt Bridgestones eksisterende ”flaggskip” innen tungbildekk, M729.

Dekket er spesialdesignet for større lastebiler som kjører på europeiske veier, og produseres på Bridgestones fabrikk i Bilbao, Spania. Dekket kommer i dimensjonene 295/80R22.5, 315/80R22.5 og 315/70R22.5.

Powered by Labrador CMS