Toyota priser den nye varebilen

Norske Toyota-forhandlere har startet forhåndssalget av Hiace-etterfølgeren Proace – til disse prisene.

Publisert
Dette blir prisene:

Dette blir prisene:

Proace er Toyotas versjon av varebilene Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Fiat Scudo.

Norges-lansering skjer i august, men forhandlerne rundt i landet starter allerede nå med forhåndssalget av bilen til kunder.

Proace er et resultat av det nye samarbeidet med PSA Peugeot Citroën, og modellen produseres på Sevelnord-fabrikken i Nord-Frankrike.

Modellen blir tilgjengelig i 28 ulike versjoner i Vest-Europa og kommer, som sine franske søskenmodeller, med dieselmotorer på mellom 90 og 163 hk.

Forhjulsdrift
Proace er forhjulsdrevet og har et såkalt VSC-system (Traction Select), som skal gi ekstra veigrep under krevende vær- og føreforhold - med gjørme, snø eller is. Traction Select inkluderer bakkestarthjelp.

Den blir tilgjengelig i to forskjellige høyder og to ulike lengder. Avhengig av karosseritype, er lastekapasiteten mellom 5 og 7 m3.

Proace kan leveres med enten en eller to (tilvalg) skyvedører. Bakdøren er sidehengslet eller topphengslet (tilvalg), og nyttelasten er opptil 1.200 kg. Maksimal tilhengervekt er 2.000 kg.

Akselavstanden er på enten 300 eller 312 cm. Lastehøyden er mellom 145 og 175 cm, lastelengden 225 til 258 cm - avhengig av karosseriformat - og innlastingshøyden er 56 cm.

Alle versjonene av Proace har lastebredde på 160 cm (redusert til 125 cm ved hjulhusene). Det betyr at to Europaller går inn i lasterommet i L1-versjonen, og tre i L2-versjonen.

To eller tre seter
Passasjersetet kan velges enten som en- eller toseter. Førstnevnte har innebygd midtkonsoll som kan foldes sammen og bli til et bord med oppbevaringsrom.

Motorer
Den 1,6-liters motoren med 90 hestekrefter (180 Nm) er koblet til en femtrinns manuell girkasse. 2-liters motoren, med enten 128 eller 163 hestekrefter (320 eller 340 Nm), kommer med enten sekstrinns manuell eller sekstrinns automatisk girkasse - sistnevnte kun med det sterkeste motoralternativet.

Powered by Labrador CMS