Kompakt varebil i røffere utgave

Nå lanserer Ford en røffere versjon av Transit Connect med tilnavnet Active.

Publisert

Fords mest solgte nyttekjøretøy i Norge det siste året, Ford Transit Connect, leveres nå i en Active-versjon som byr på røffere styling. Modellen kan utstyres med Quaife Grip Control, en mekanisk differensialbrems som gir forbedret grep.

– Våre Active-modeller er en suksess blant kunder som skal ha god fremkommelighet og samtidig setter pris på en bil som ser enda tøffere ut. Nye Transit Connect Active har akkurat den samme kapasiteten og fleksibiliteten som dagens modell kan by på. Dette er en varebil som er svært godt egnet for det norske markedet, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Mekanisk diffbrems
Sammen med drivlinjespesialisten Quaife - et selskap med solide røtter innen bilsport - har Ford utviklet en mekanisk differensialbrems med betegnelse Quaife Grip Control.

Systemet overfører automatisk moment til hjulet med best grep og sørger for bedre fremkommelighet på grusveier og andre utfordrende underlag.

Kjøretøyets elektroniske stabilitetskontroll er rekalibrert for å jobbe enda bedre sammen med differensialbremsen. Ford har brukt den samme teknologien tidligere for å forbedre grep og kjøreegenskapene i sportslige ST- og RS Performance-modeller.

Systemet har ingen innvirkning på verken drivstofforbruk eller CO2-utslipp.

Bakkeklaringen har også økt for Transit Connect Active, med 24 mm foran og 9 mm bak. Dette gir bedre fremkommelighet og en høyere sittestilling i varebilen.

Tøffere utseende
Nye Transit Connect leveres med takrails som standard. Beskyttelsesplater foran og bak gir bilen et røft utseende. Unike 5-eikers 17 tommer aluminiumsfelger og en helt spesiell Activ-grill gjør også at varebilen står ut i mengden.

Beskyttelsesplater og lister over hjulbuer, langs siden og på speilhusene gir også praktisk beskyttelse i en tøff arbeidshverdag.

I kupeen er det flere unike interiørdetaljer, inklusive delskinnseter med blå kontrastsømmer og et særegent Active-design.

Uendret lastekapasitet
Transit Connect Active byr på akkurat den samme gode plassen som standardutgaven. Lastvolumet er 2,9 eller 3,6 kubikkmeter, avhengig av om du velger kort eller lang akselavstand. Lastekapasiteten er 897 kg.

Nye Transit Connect Active blir levert med Fords 1,5-liters EcoBlue dieselmotor med 120 hk. Den kan fås både med en 8-trinns automatgirkasse og 6-trinns manuell girkasse. Quaife Grip Control er tilgjengelig på modellene med manuell girkasse.

Avansert førerassistanse
Active-modellen er også utstyrt med avanserte førerassistanseteknologier.

Disse inkluderer blant annet intelligent hastighetsbegrenser med trafikkskiltgjenkjenning, kollisjonsvarslingssystem med aktiv bremsing, sidevindstabilisator og en aktiv parkeringsassistent som hjelper til med både lukeparkering og vertikalparkering.

Forrige måned lanserte Ford også Transit Custom i en Active-versjon. Det fins også Active-varianter av personbilene Focus og Fiesta.

Nye Transit Connect Active er allerede klar for bestilling. De første modellene er forventet levert i Norge mot slutten av året.

Powered by Labrador CMS