KAPTEIN SNUTEBIL: Denne tegningen fra Tuft Custom Service på Vestlandet vil nok gi vann i munnen på mange snutebilentusiaster.

Skal sette snutebiler i serieproduksjon i Norge

Tuft Custom Service og Holtan Bil skal starte serieproduksjon fra Vestlandet som kommer til å bli synlige på messer i Europa i årene som kommer.

Holtan Bil har solgt snutebiler for nederlandske Vlastuin i noen år nå, og har samlet betydelig erfaring om hvordan dette tas imot i markedet og ikke minst hva kundene har av preferanser. YrkesBil

Nå offentliggjør de at et samarbeid mellom Tuft Custom Service på Vestlandet og Holtan Bil har blitt en realitet.

SNUTE FOR STORE BILER: Ole Gunnar Tuft og sønnene tryller frem tøffe torpedobiler.

«Ole Gunnar Tuft og sønnene har ingen ting å bevise lenger. De har allerede bevist at de kan. Når vi nå går i samarbeid og setter dette i system vil vi være i stand til å gjøre en serieproduksjon fra Vestlandet som kommer til å bli synlige på messer i Europa i årene som kommer», skriver Rune Holtan i en pressemelding. Det er han som driver Holtan Bil AS.

I første omgang kommer de kun til å konsentrere seg om Scania med R-hytte.

«Vi opplever at kundemassen er opptatt av utseende, kvalitet og old school image i ny innpakning. Vi skal innfri på alle områder. Grunnen til R hytte er å komme lavere for å kunne se store deler av panseret fra førerplass, hvilket vi opplever som en stor del av kundeopplevelsen», forklarer Holtan.

Bilene tegnes i Norge og produksjon blir gjort i Norge.

«Braketter, støpning av plast, ja alt blir gjort i Norge. Dette sikrer også rask tilgang på deler ved skade», forsikrer Holtan.

Han skriver at alle avgjørelser og veivalg i prosessen er gjort etter hardt og planlagt arbeid fra Tuft Custom Service. Så er det nok betryggende å vite at bilene leveres ferdig registrert.

Scania 143 med snute.
Volvo FH 750 med snute.

Kundene kjøper selv bil i utgangspunktet hos sin lokale Scania-forhandler, så opptrer Tuft og Holtan som en ren påbygger. Anbefalt spesifikasjon i forhold til bruksmønster, tilbud og ordrelegging gjøres hos Holtan Bil.

De vil tilby hele pakken som en ren serieproduksjon. I denne pakken ligger:

  • Snute.
  • Tilpassede sideskjørt.
  • Bratter og karosserideler ferdig lakkbehandlet.
  • Rustfrie 7 toms eksos rør over tak.
  • Godkjenning hos Statens Vegvesen.

Først ut blir en krokbil som antas ferdigstilt i mars 2023, og den er solgt.

Neste blir en 660 hesters tandemtrekker som ferdigstilles i juni 2023. Denne er holdt av.

Så på nummer tre har du ennå mulighet, for den er fremdeles ledig: En 660 hesters tandemtrekker som ferdigstilles i september 2023.

Powered by Labrador CMS