IDV Military Utility Vehicle

Stor bestilling

Iveco til NATO-naboen

Noen uker før det ble klart at Tyrkia åpnet NATO-døren for svenskene, åpnet svenskene sin dør for en solid leveranse fra Iveco.

Inntil 3000 lette MPV-er skal det svenske forsvaret kjøpe fra Iveco.

Nå er det selvfølgelig ikke vanlige MPV-er vi snakker om. Det dreier seg om såkalte Light Multi Purpose Vehicles som har litt annerledes Purpose enn slike du kanskje tenker på når (hvis?) du tenker MPV.

Det er heller ikke vanlige Iveco vi snakker om. Her er oppdraget plassert hos IDV – spesialdelen av Iveco som har utelukkende går inn for forsvars-utstyr – både militært og sivilt.

Og forresten er det ikke sikkert det er 3000 biler det til slutt vil dreie seg om heller. «Inntil 3000» sier kontrakten, med 400 biler i første runde.

Ikke så dårlig det heller, den sendingen skal koste cirka 850 millioner svenske kroner.

Bilene går på NATOs unisex-drivstoff, drar på alle fire, er bygget for temperaturer mellom minus 32 og pluss 49 (fin sommerferiebil med andre ord) og har sitt eget kundeprogram med vedlikehold og service i 12 år fremover.

MUV-en, som den egentlig heter – Military Utility Vehicle – leveres i 12 forskjellige versjoner – blant annet til troppetransport, medisinsk innsats eller kommunikasjon og logistikk.

Full elektromagnetisk kompatibilitet slik at man kan bruke militært kommunikasjonsutstyr om bord. Og det er levert en rekke forskjellige, skreddersydde påbygg - blant annet en medisinsk enhet som kan flys videre med et C-130 Hercules uten at de medisinske funksjonene blir avbrutt.

Powered by Labrador CMS