POPULÆRT: Besøkstallene fra helgens transportmesse i Herning tyder på at interessen for å treffe bransjekolleger fysisk, og få se produktene på ordentlig, fremdeles er tilstede i den digitale alderen.

Folk stimlet til Herning, der grønne alternativer og rekruttering var i fokus

– De besøkende har blitt overrasket over hvor mye vi kan gjøre når det gjelder bruksområde og rekkevidde for elektriske lastebiler, sier Mikael Voigt, eMobility-sjef hos Mercedes-Benz Trucks-importøren Hessel Trucks.

Fra torsdag til lørdag besøkte 23.778 mennesker Transportmessen i MCH Messecenter i den danske byen Herning. Det var en liten økning fra 2021-utgaven som hadde 23.681 besøkende.

Totalt 362 utstillere var fordelt på 90.000 kvadratmeter og 14 utstillingshaller.

Årets program var også populært blant utenlandske besøkende. Arrangøren opplyser i en pressemelding at rundt 1.500 hadde tatt turen fra blant annet Norge, Sverige og Tyskland.

Dette er visstnok en tredobling siden sist. Da er det verdt å minne om at forrige messe var i 2021 - og pandemi-usikkerhet kan naturligvis ha påvirket besøkstallene fra utlandet den gangen.

Grønn dialog

Blant de 362 utstillerne på Transport 2023 var lastebilmerkene Scania, Volvo, MAN, DAF, Ford, Renault, Iveco og Mercedes-Benz.

Den grønne agendaen var selvsagt i fokus:

– Vi har ikke vært misjonærer men heller informert om elektriske lastebiler, og det har gått strålende. Transportmessen gir oss muligheten til å demonstrere produktene våre på en annen måte enn du kan på en skjerm, og de besøkende har blitt overrasket over hvor mye vi kan gjøre når det gjelder bruksområde og rekkevidde, sier Mikael Voigt, eMobility-sjef hos Mercedes-Benz Trucks-importøren Hessel Trucks, i en presseuttalelse.

– Det har vært en kul prosess å bidra til å bryte ned noen barrierer, og det er også noe en messe kan gjøre takket være sin dialogbaserte natur. Vi har snakket mye om strøm og hydrogen, som vil være en stor del av fremtidens tungtransport, fortsetter han.

Rekruttering

Hos Scania var også grønn energi et populært samtaleemne:

– Interessen har vært stor, og det har vært noen veldig intense dager som tydelig har vist at det er behov for å møtes. I forhold til de elektriske lastebilene får vi tusenvis av spørsmål, derfor har vi eksperter på alle områder hos oss, slik at kunden kan få svar på alt på ett sted – dette er en av de mange mulighetene messen gir oss . Jeg tror for eksempel at det har overrasket mange hvor mange spørsmål vi kan hjelpe til med å avklare i forbindelse med kjøp av elektriske lastebiler. Alt fra lade- og batterikrav til beregning av rekkevidde og grønn finansiering, sier Jannie Christiansen, markeds- og kommunikasjonssjef for Scania i Danmark.

Scania var også en del av Transportmessens nye rekrutteringsområde, hvor ungdom fra landets utdanningsinstitusjoner fikk muligheten til å møte bransjen:

– Det er stor verdi å komme seg ut og snakke med potensielle nye medarbeidere, og mekanikerne våre har vært ute og fortalt i øyehøyde hvordan det er å jobbe i selskapet vårt. Det benytter vi enhver sjanse til, for det er et viktig budskap i en tid med mangel på arbeidskraft i praktiske fag, avslutter Jannie Christiansen.

Neste Transportmesse i Herning avholdes 3.-5 april 2025.

Før det kan du glede deg til den store Transport & Logistikk på Nova Spektrum i Lillestrøm 28.-30. september.

Se en liten stemningsvideorapport fra Herning her:

Powered by Labrador CMS