Zafira får grønne skilter

Opel i Norge har nå fått bekreftet at nye Zafira blir godkjent som varebil. Dermed blir volumet vesentlig høyere enn først planlagt, men ikke før i 2006.

Publisert

PR-sjef Anita Svanes hos General Motors Norge bekrefter at nye målinger viser at Zafira, som kommer på markedet i august, er stor nok til å romme ”Statskassa”. Dermed tar den opp konkurransen med bl.a. VW Touran om det viktige ”flerbruksvarebilmarkedet”.

Svanes vil ikke fortelle hvilke ombygninger som må gjøres for å få Zafira registrert på grønne skilter. Men hun forteller at de modellene som kommer til Norge i år kun vil bli solgt som personbiler. Den som ønsker en rimeligere toseter må belage seg på å vente til neste år.

Den norske importøren har i følge MotorBransjens Årsnummer et salgsmål på 870 Zafira i 2005 (pr 23/5 er det solgt 228). Med varebilen på plass i 2006 vil volumet bli vesentlig høyere. Til sammenligning kan vi nevne at Volkswagen har solgt 750 Touran varebil i Norge hittil i år. Nå må de belage seg på hardere konkurranse fra både Opel og Renault.

Powered by Labrador CMS