Antirust-senter for buss

Eiker Dinitrol Senter har startet antirustbehandling av busser i Vestfossen mellom Drammen og Kongsberg. Verkstedet er det eneste som kan levere denne tjenesten i Sør-Norge.

Publisert

Det viser seg at det er et stort behov for denne tjenesten, da korrosjon på busser er et utbredt problem. Som på personbiler er rust på busser også vanskelig å få øye på fra utsiden. Det er først når bussen er løftet opp og grundig rengjort at rustangrepene blir synlige.

Eiker Dinitrol Senter oppdager ofte korrosjon/rust på busser som er i daglig bruk. Dette er ting som selvsagt blir rettet på før bussen blir antirustbehandlet og satt ut i trafikk på nytt.

Antirustverkstedets konklusjon etter kun kort tids drift er at alle busser burde få en grundig rengjøring av vognbunn og påføring av ny antirustbeskyttelse hvert tredje år. Dette vil avdekke rust og annen korrosjon på vitale deler som bremser, hjuloppheng, styring, tanker og ramme på et tidlig tidspunkt. Levetiden på bussen vil også bli betraktelig lengre.

Mange busser på norske veier blir sjelden eller aldri antirustbehandlet. Det finnes også nye busser som knapt får påført noen form for antirustbeskyttelse før de settes i trafikk.

I dag koster en vanlig buss mellom 1 og 2 millioner kroner, så ved å forlenge bussens levetid med 3 – 5 år med antirustbehandling vil gevinsten være betydelig både økonomisk og sikkerhetsmessig. I tillegg vil man også oppnå bedre pris når bussen eventuelt skal selges.

Powered by Labrador CMS