Volkswagen Crafter Designen er helt tydelig basert på Volkswagens viktigste varebil, i salgsvolum, Transporter.
Volkswagen Crafter
Designen er helt tydelig basert på Volkswagens viktigste varebil, i salgsvolum, Transporter.
Volkswagen Crafter Front-, side- hodeairbag, og en rekke varslingssystemer, skal sørge for økt sikkerhet både for sjåfør og passasjer.
Volkswagen Crafter
Front-, side- hodeairbag, og en rekke varslingssystemer, skal sørge for økt sikkerhet både for sjåfør og passasjer.
Volkswagen Crafter Volkswagen beskriver nye Crafter som en bil med kompakte utvendige mål kombinert med klasseledende lasteplass.
Volkswagen Crafter
Volkswagen beskriver nye Crafter som en bil med kompakte utvendige mål kombinert med klasseledende lasteplass.

Her er nye Crafter

Volkswagen lover flere klasseledende egenskaper i sin nye store kassebil. Her er de første bildene.

Publisert

I fjor lanserte Volkswagen ny Caddy og ny Transporter. Nå har turen endelig kommet til storebror Crafter, som skal vises for første gang i september.

Som en forsmak har produsenten nå offentliggjort noen bilder av bilen, sammen med gode doser skryt av hvor bra den skal være. Her skapes det store forventninger.

Nye Crafter er bygget på en egen nyutviklet plattform, og skal være ny fra innerst til ytterst. Volkswagen beskriver den som «en bil med kompakte utvendige mål kombinert med klasseledende lasteplass», og hevder at bilen er lettere å manøvrere på trange steder samtidig som kjøreegenskapene beholdes uavhengig av hvor mye last som befinner seg om bord.

Det vil kunne velges blant flere forskjellige utgaver – også modeller med høyere nyttelast enn i dag.

LES OGSÅ: Se innsiden av nye Crafter

Nye motorer
Under panseret vil vi finne nye Euro 6-motorer. Kombinert med nytt eksteriørdesign skal de ifølge Volkswagens lovnader sørge for lavest forbruk og utslipp i klassen. Produsenten forteller at de i den nye modellen legger stor vekt på lave veldikeholds- og eierskapskostnader gjennom hele bilens livssyklus.

Den nye «EA 288Nutz»-motoren – en 2,0 TDI – er spesialutviklet for nye Crafter og blir tilgjengelig i følgende fire effektversjoner: 102, 122, 140 og 177 hestekrefter. Sistnevnte er en biturbo-motor.

Motoralternativene varierer imidlertid med tanke på hvilket driftssystem som ønskes. Varebilen blir tilgjengelig med for- og bakhjulsdrift, samt firehjulsdrift. Både manuell og automatgirkasse er tilgjengelig.

Mer sikkerhet
Volkswagen hevder videre at Crafter vil sette standarden for førerassistentsystemer i klassen for store varebiler. Målet er å maksimere sikkerheten for fører og passasjerer, uavhengig av last, ved hjelp av aktive og passive sikkerhetssystemer.

«Takket være den elektromekaniske styringen, som også er en nyhet i klassen, kan Crafter leveres med systemer som ESP med tilhengerstabilisering, adaptiv cruise control, sidevindkompensering, tilhengermanøvreringsassistent», opplyser produsenten.

Når det gjelder passiv sikkerhet har både sjåfør og passasjer front-, side- og hodeairbag, og en rekke varslingssystemer, blant annet ryggekamera og et Rear Traffic Alert-system. LED-lykter og lysassistent er også på plass.

Produseres i Polen
Mens utgående versjon er bygget i samarbeid med Mercedes-Benz, over samme lest som Sprinter, vil den nye stå helt på egne ben – eller hjul, om du vil.

Sprinter og Crafter bygges i dag begge ved Mercedes-Benz’ fabrikker i Ludwigsfelde og Düsseldorf i Tyskland, mens nye Crafter vil bli bygget ved en splitter ny Volkswagen-fabrikk i Września i Polen.

Dette er Volkswagens andre fabrikk i Polen, og strekker seg over 220 dekar – noe som tilsvarer rundt 300 fotballbaner. Når fabrikken produserer for fullt vil mer enn 3.000 mennesker arbeide der.

Nye Crafter er klar for levering i løpet av første halvår 2017, opplyser informasjonssjef Benthe Saga i Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge.

PS. Det er også kjent at nye Crafter vil være utgangspunktet for den nye varebilen TGE fra MAN – som også er en del av Volkswagen-konsernet, men mest kjent for sine lastebiler og skipsmotorer. Da vi besøkte MAN i München i juli var de fortsatt svært hemmelighetsfulle rundt varebilen, men sannsynligvis blir den å finne på nyttekjøretøymessen IAA i Hannover mot slutten av september.

Powered by Labrador CMS