Kommer etter med smarte speil

Kamera og skjerm i stedet for speil begynner å bli dagligdags. Nå tilbyr Ford ettermontering både i Transit Custom og 2T Transit.

Publisert

Det nye bakspeilet ser akkurat ut som et hvilket som helst annet bakspeil. I realiteten er det en høyoppløselig skjerm hvor du får panoramautsikt over alt som skjer bak bilen.

Dermed kan du se både syklister, fotgjengere og andre kjøretøy, selv når lasterommet er fullt eller du har bakdører uten vindu.

– Sikten rundt bilen er helt avgjørende for sikkerheten, spesielt for dem som har mange leveringer i byområder hvor det er mye trafikk. Bakspeilet gjør både sjåføren og andre trafikanter langt tryggere, sier Owen Gregory, director, Commercial Vehicle Aftersales, Ford of Europe.

Løsningen er imidlertid ikke ny. PSA, for eksempel, vil nok litt ertende si "velkommen etter". Berlingo, Partner og Combo fikk dette i 2018.

Speilet er nå tilgjengelig på Ford Transit 2T og Transit Custom som har bakdører uten vindu. Alle Ford-forhandlere kan bestille og ettermontere det nye smartspeilet som er tilgjengelig for alle Transit 2T som er produsert etter 2014 og Transit Custom-modeller produsert etter 2012.

Det såkalte “Full Display interior mirror” viser i realtid det et kamera som er plassert bak på varebilen fanger opp. Skjermen i bakspeilet tilpasser seg automatisk lyset i kupeen og gir deg den beste visningen.

Systemet gir deg også utsikt bak varebilen som er dobbelt så bredt som det du får med et vanlig bakspeil. Dette gjør at sjåføren får en bedre oversikt over områdene rundt bilen, om det er når de nærmer seg en rundkjøring, bytter felt eller svinger inn i sidegater.

Powered by Labrador CMS