Mercedes viderefører Citan – nå også som elbil

Samarbeidet med Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen fortsetter.

Publisert

Det har hersket noe usikkerhet rundt hva som vil skje med Citan, Mercedes-Benz’ minste varebilmodell, når versjonen fra 2012 snart trenger en «make over».

Alle har ikke vært like overbevist om at Mercedes-Benz ville videreføre modellen som er basert på Renault Kangoo, og som aldri har blitt noen stor salgssuksess.

Men nå bekrefter altså tyskerne at de vil fortsette samarbeidet med Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen, og at det dermed kommer en ny versjon av Citan – inkludert en batterielektrisk versjon.

Mercedes-Benz er sparsommelig med informasjon om den kommende fornyelsen. Vi får ikke vite noen tekniske data eller planlagt lansering for den nye modellen.

– Nye Citan vil gjennomgå en omfattende ny utvikling og den skal helt klart bli gjenkjent som en Mercedes-Benz ved første øyekast. Vi vil sørge for en distinkt og merke-adekvat identitet for oppfølgeren til vår minste varebil, uttaler Marcus Breitschwerdt, sjef for Mercedes-Benz Vans.

Han ser et betydelig potensial for små varebiler som følge av økende etterspørsel av raske vareutleveringer, spesielt i byene.

I første halvår ble det registrert 150 nye Citan varebiler i Norge, mens det ble registrert 328 av opphavsbilen Renault Kangoo (og langt over 200 av disse var elektriske).

Powered by Labrador CMS