Mesta og Cognia inngår samarbeidsavtale om flåteoptimalisering

Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner. Nå har de signert en avtale med Cognia om bruk av Linx flåtestyring og prosjektstøtte.

Publisert

Hovedmålsettingen med avtalen er å optimalisere forvaltning og bruk av kjøretøy og anleggsmaskiner ved bruk av Linx flåtestyring og prosjektstøtte.

Sentrale fokusområder vil være CO2-utslipp/energiforbruk, og en dypere innsikt i kostnadene knyttet til virksomhetens utstyrsflåte.

Leveransene fra Cognia, konsernet som eier Volvo-forhandleren Volmax, vil bli håndtert fra Cognia Technology og Cognia Services.

- Innovasjon og digitalisering er satsningsområder i Mesta. Avtalen med Cognia er et ledd i digitaliseringsstrategien i konsernet. God utstyrsdata og -forvaltning er viktig både i bærekrafts arbeidet i Mesta, og for å sikre konkurransekraft i et krevende marked, sier Runar Nilssen, IT-sjef i Mesta.

Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner, i tillegg til noen tusen mindre enheter.
Jan Aasekjær, Maskinsjef i Mesta forteller at Mesta er helt avhengig av en løsning som bidrar til god oversikt sentralt over den totale utstyrsparken. Dette innebærer at man får utnyttet materiellet optimalt med hensyn til blant annet serviceavtaler, alder, energiforbruk og utslipp.

- Cognia Technology og Cognia Services er svært stolte over å ha inngått et innovativt partnerskap som dette med Mesta. Kombinasjonen av vår digitale plattform Linx, og våre rådgivere innenfor endringsprosesser, vil bidra til å styrke Mesta sin posisjon i de kommende årene, sier Kim Finkenhagen, Direktør for Digital Utvikling i Cognia Technology og Andreas Flognfeldt, Direktør i Cognia Services.

PS. Fikk du med deg denne: Cognia-sjefen tatt på senga med hemmelig "Drive In"-bursdag

Powered by Labrador CMS