Nyetablerte med lang bransjeerfaring

Etter at Spartveit-familien har solgt seg helt ut av Nor Slep AS satser de på nytt som leverandør av egenutviklede tilhengere og påbygg. Målet er å tilby markedets laveste egenvekter.

Publisert
Mekaniker Aidas Simonis (f.v.), styreformann Tom Erik Spartveit, salgssjef John Sigve Johnsen og daglig leder Olav Dolven er det nye teamet i Spartveit AS. Foto: Spartveit
Mekaniker Aidas Simonis (f.v.), styreformann Tom Erik Spartveit, salgssjef John Sigve Johnsen og daglig leder Olav Dolven er det nye teamet i Spartveit AS. Foto: Spartveit

I 1983 startet Per Åge Spartveit opp Nor Slep AS i Pindsleveien i Sandefjord.

Gjennom nær 40 år har bedriften bygget seg opp til å bli en av de største aktørene innen tunge tilhengere og lastebilpåbygg i Norge.

I 2016 solgte familien Spartveit deler av selskapet til Strømberg Gruppen AS, som gjennom sitt datterselskap Arka AS da eide 75 prosent av Nor Slep-aksjene.

I 2018 valgte Per Åge Spartveit og sønnen Tom Erik Spartveit å tre ut av driften i selskapet. Sistnevnte hadde da vært daglig leder i seks år.

LES OGSÅ: Ny epoke i Nor Slep

Nå har familien også solgt sin resterende eierandel i Nor Slep til Arka AS, og står dermed fritt til å satse på nytt i egen regi.

Spartveit AS er navnet på den nye leverandøren av tilhengere og påbygg, lokalisert i Vestfoldbyen Larvik.

Ifølge en pressemelding skal fokus være egenutviklede hengere og påbygg for entreprenører og andre aktører i transportnæringen.

Menneskene bak Spartveit AS er alle kjente ansikter og navn med årelang bransjeerfaring. I administrasjonen finner vi som daglig leder og teknisk ansvarlig Olav Dolven, salgssjef er John Sigve Johnsen, teknisk rådgiver er Per Åge Spartveit og styreformann er Tom Erik Spartveit. Alle er inne på eiersiden i selskapet.

Olav Dolven har lang erfaring fra både drift og ansvar av påbyggerverksted, kransertifisering og servicemarked.

John Sigve Johnsen har bred lang erfaring som både mekaniker og påbygger, verksmester, selger og salgssjef.

Per Åge Spartveit har livslang erfaring fra bransjen, utdannet ingeniør og står bak mange innovative nyhetr i bransjen de seneste tre tiårene.

– Jeg er utdannet maskiningeniør, så min store interesse ligger i konstruksjon og produktutvikling, har Per Åge Spartveit tidligere uttalt til YrkesBil.

Tom Erik Spartveit, født og oppvokst i påbygger- og hengerbransjen, har erfaring fra salg, markedsføring, økonomi, drift og ledelse i bransjen.

I meldingen fremgår det at selskapets målsetting er å være "ledende leverandør av hengere og påbygg med markedets laveste egenvekter og fremtidsrettet miljøprofil".

I løpet av 2021 skal det lanseres "en rekke produkter som vil være markedsledende på lave egenvekter og som tilfredsstiller 60 tonns regler", loves det.

Alle produktene skal utvikles og konstrueres i Norge, mens produksjonen av Spartveit-produktene foregår hos "ledende produsenter i Europa".

I tillegg til egenutviklede og spesialtilpassede produkter under merkenavnet Spartveit, vil selskapet levere mer standardiserte produkter fra større produsenter i Europa, opplyses det.

Powered by Labrador CMS