Tesla lover et «beist» av en trekkvogn

«Dette beistet er verdt å møte opp for å se. Det er uvirkelig», twitrer elbilgründer Elon Musk. Men nå er lanseringen utsatt til slutten av oktober.

Publisert

Det er ikke lenge siden vi kunne melde at Teslas lenge varslede helelektriske trekkvogn skulle være rett rundt hjørnet. Gründeren bak elbilprodusenten, Elon Musk, har en stund antydet at 28. september skulle være release-datoen – og det er jo ikke lenge til.

Men nå har Musk, kjent som en minst like aktiv – om enn ikke like kontroversiell – Twitter-bruker som Donald Trump, vært ute med tastaturfingrene sine igjen.

Les også: Disse slo Tesla på målstreken

Ikke uvanlig
I en Twitter-melding publisert torsdag formiddag, norsk tid, får vi vite at lanseringen av den mye omtalte Tesla-trekkvogna er utsatt.

«Tesla Semi truck unveil & test ride tentatively scheduled for Oct 26th in Hawthorne. Worth seeing this beast in person. It's unreal», skriver Musk.

Ifølge CNN er det ikke helt uvanlig at Tesla utsetter lanseringsdatoer på denne måten. Hva som er årsaken i tilfellet med trekkvogna vet vi ikke.

Uviss produksjonsstart
Men selv som trekkvogna blir vist frem i høst, går det nok en stund før vi ser den på veien. Musk antydet i fjor at Tesla har som mål å sette i gang produksjon av trekkvogna i løpet av de kommende fem årene.

Det er antydet at semien vil få en rekkevidde på mellom 200 og 300 miles (fra litt over 300 til nesten 500 km), men dette er ikke bekreftet.

Tesla har også flere nyttekjøretøy-planer. Blant annet jobber de med en mindre lastebil eller pickup og en minibuss.

Powered by Labrador CMS