Volvo har levert de første helelektriske lastebilene

Volvo Trucks leverte i går sine to første helt elektriske lastebiler – en renovasjonsbil og en distribusjonsbil – til kunder i Gøteborg.

Publisert

Det er avfalls- og gjenvinningsbedriften Renova, samt logistikkselskapet DB Schenker og samarbeidspartner, transportselskapet TGM, som skal kjøre bilene.

Begge de elektriske lastebilene settes nå i ordinær trafikk i Volvos hjemby Gøteborg.

LES OGSÅ: Disse elektriske lastebilene kommer til Norge i 2019

Det er snakk om to eksemplarer av modellen Volvo FL Electric, og de er del av en førserie lastebiler som er blitt utviklet i samarbeid med utvalgte kunder.

Serieproduksjonen av Volvo FL Electric og den større søskenmodellen Volvo FE Electric, starter i liten skala for det europeiske markedet i løpet av andre halvår 2019.

– I takt med at teknikken blir et konkurransekraftig alternativ for flere kunder, kommer vi til å fortsette å utvikle vårt tilbud av kjøretøy med helelektrisk drift. Parallelt reduserer vi fortsatt klima- og miljøpåvirkningen fra våre dieseldrevne og gassdrevne lastebiler, fremfor alt gjennom stadig mer energieffektive drivlinjer, sier president for Volvo Trucks, Roger Alm i en pressemelding.

Det skal ikke produseres mer enn rundt 50 biler for Europa i 2019, men den norske importøren håper å få noen av dem hit.

– Vi får kanskje to-tre av dem til Norge. Det er mange interessenter, men vi har foreløpig ingen underskrevne kontrakter. Bilene blir relativt kostbare, og vi må se på hvilke finansieringsmodeller som skal velges, har Waldemar André Christensen, administrerende direktør i Volvo Norge AS, tidligere uttalt til YrkesBil.

Powered by Labrador CMS