- Scania på batteri
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Scania på batteri
Nå starter Scania feltforsøk med batteri-busser. Langt nord, i Östersund, for sikkerhets skyld.

alt

Er det noe batterier ikke er veldig interessert i, så er det kulde. Derfor er det litt interessant at Scanias første feltforsøk med batterielektriske busser skal starte i Östersund, i slutten av 2017.

I skrivende stund er det minus 7 grader i den nord svenske byen, med utsikt til minus både 18 og 19.
Det virker med andre ord som om Scania mener alvor.

Langsiktig
Vi snakker langsikt her. Scania forteller at de vil starte med tre busser, så vil de føye til tre busser til tidlig i 2019. Om det vil skje noe annet batterielektriskinteressant i mellomtiden forteller de foreløpig ikke noe om.

«Disse prøvene er startfasen for den løpende utviklingen av batterielektriske busser», sier Anna Carmo e Silva, Scanias buss-sjef.

Dette er tilsynelatende det siste elementet som skal gjøre Scanias busstilbud komplett. De har jo busser for alle typer forbrenningsmotor-drivstoffer, de har hybride busser og de kjører diverse trolley-forsøk. 

Batteri-elektrisk er det siste hvite feltet på kartet.

Skal drives av Nettbuss
Det skal bygges to nye ladestasjoner i Östersund som med tiden skal kunne gi alle seks bussene mat nok. Med ti minutters lading vil bussene kunne kjøre 15 minutters ruter på den 14 kilometer lange hoved-traséen. Vi snakker om 100 turer per dag.

Det som er spesielt spennende for oss er at selv om forsøket skjer i samarbeid med lokale offentlige interesser vil bussene bli drevet av Nettbuss. Altså NSBs bussvirksomhet som nå er den nest største bussoperatøren i Norden.

Bussene som skal brukes er Scanias Citywide LF-modeller. 


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1464 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 105 LASTEBILER TIL SALGS